,
#Enflasyon farkı #Maaş Zammı

Memur zammı yüzde 37'yi geçmeyecek

Gazetememur.com olarak edindiğimiz bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati Ak Parti'nin Kızılcıhamam Kampında Temmuzda verilecek toplam memur zammının yüzde 37 civarında olacağını belirtmiş.

Memur zammı yüzde 37'yi geçmeyecek

ForeksHaber, Reuters, AA Finans ve Bloomberg HT Araştırma Birimleri, Mayıs ayı enflasyonunu yüzde 5 bekliyordu. Diğer taraftan Haziran ayında hem doğal gaza hem de elektriğe zam yapılmıştı. Beklenen enflasyon ve yapılan zamlar sonrasında Temmuz ayında toplamda yüzde 50 enflasyon bekleniyordu.

Ancak TÜİK, Mayıs ayında yüzde 2,98 enflasyon açıklamış ve Haziran ayında da çok düşük bir enflasyon çıkacağı öngörülmektedir.

Gazetememur.com olarak edindiğimiz bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Ak Parti'nin Kızılcıhamam Kampında Temmuzda verilecek toplam memur zammının yüzde 37 civarında olacağını belirtmiş.

Hali hazırda ilk beş ay için, kümülatif olarak yüzde 35,62 enflasyon, yüzde 26,15 de enflasyon farkı oluşmuştur. Bakan Nebati'nin öngördüğü rakamın olabilmesi çin Haziran ayında yüzde 3 civarında bir enflasyon çıkması gerekmektedir. Bu durumda yüzde 30'a yakın bir enflasyon farkı yüzde 7 de toplu sözleşme zammı alınacaktır.

Dolardan dolayı başta araba olmak üzere ithal ürünlerin fiyarındaki artış, petrolden dolayı da artan ulaşım maliyetlerine rağmen Haziran ayında yüzde 3 civarında bir enflasyon çıkması zor görünmekle birlikte, neler olacağını hep beraber takipte olacağız.

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler