,
#Görevde yükselme

MEB’de kadroya geçen destek personeli görevde yükselme sınavına giremiyor

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda merkez ve taşra teşkilatında boş bulunan memur, sayman, şef ve il-ilçe millî eğitim müdürlükleri şube müdürü kadrolarına görevde yükselme yoluyla atama yapılacağı duyurulmuştur.

MEB’de kadroya geçen destek personeli görevde yükselme sınavına giremiyor

Millî Eğitim Bakanlığınca görevde yükselme ve unvan değişikliği kapsamında şube müdürlüğü kadrosu için 400, şeflik için 2 bin, memurluk için 3 bin ve saymanlık kadrosu için 57 kontenjan belirlenmiştir.

Aranılan şartlardan biri de, “Bulunduğu görev unvanı veya aynı düzeydeki görevlerde geçirilen sürelerin en az 6 (altı) ayını Bakanlığımızda geçirmiş olmak.”

Sitemize gelen mesajlarda, MEB Personel Genel Müdürlüğünün 7433 sayılı Kanun kapsamında Devlet memuriyetine geçirilen destek personelinin sözleşmeli de geçen hizmet süresinin sayılmayacağını belirtmiş.

Kılavuzda yer alan düzenleme

4. Memur kadrosuna atanacaklarda aranacak şartlar:

1. En az lise veya dengi okul mezunu olmak.

2. Devlet memurluğunda adaylığı kalkmış olmak.

3. Bulunduğu görev unvanı veya aynı düzeydeki görevlerde geçirilen sürelerin en az 6 (altı) ayını Bakanlığımızda geçirmiş olmak.”

7433 sayılı Kanunda bu personelin “sözleşmeli statüde geçen hizmetleri kazanılmış hak aylığında sayılır” demektedir. Bu minvalde eğer bu hizmetleri memuriyette dikkate alınıyorsa görevde yükselme sınavında da dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler