,

İller Bankası Anonim Şirketi İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

İller Bankası Anonim Şirketi İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazetede yayımlandı

İller Bankası Anonim Şirketi İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

İller Bankası Anonim Şirketinden:

İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 5/3/2021 tarihli ve 31414 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İller Bankası Anonim Şirketi İnsan Kaynakları Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “Genel Müdür Yardımcısı,” ibaresinden sonra gelmek üzere “Grup Başkanı,” ibaresi eklenmiş, aynı bentte yer alan “I. Hukuk Müşaviri,” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, “Müdür” ibaresi “Müdürü” şeklinde değiştirilmiş ve “ve müstakil birim amirini” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“c) Banka iştiraklerinin, Bankanın diğer şirketlerle kurmuş olduğu adi ortaklık veya konsorsiyumların, mülga 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ikinci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim ve denetim organlarında Yönetim Kurulu kararı ile görev alınması.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Yönetim Kurulu” ibareleri “Genel Müdür” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 34- (1) Bankada Genel Müdürlük, Genel Müdür Yardımcılığı ve Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olanlar Müşavirliğe atanır.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 36 ncı maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İç kontrolör ve iç kontrolör yardımcısı

MADDE 36- (1) Bankaya, İç Kontrol Dairesi Başkanlığında çalıştırılmak üzere, yazılı ve sözlü aşamalardan oluşan giriş sınavları sonucunda iç kontrolör yardımcısı alınır.

(2) İç kontrolör yardımcılığı giriş sınavlarına katılabilmek için 21 inci maddede belirtilen genel şartların yanı sıra hukuk, iktisat, maliye, bankacılık, işletme, kamu yönetimi ile dengi dallarda en az lisans düzeyinde veya Bankanın faaliyet alanı ile ilgili mühendislik, mimarlık ile şehir ve bölge planlaması dallarında öğrenim görmüş olmak veya bu alanlarda denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak şartı aranır.

(3) İç kontrolör yardımcısı olarak atananlar, üç yıllık yetiştirilme programları sonunda yapılacak yeterlik sınavında başarılı olmaları halinde iç kontrolörlüğe atanırlar.

(4) İç kontrolör yardımcılığı döneminde, mesleği ile bağdaşmayacak tutum ve davranışları tespit edilenler ile yeterlik sınavında başarılı olamayanlar İç Kontrol Dairesi Başkanlığı dışında durumlarına uygun pozisyonlara atanırlar.

(5) İç kontrolör yardımcılarında yaş, yabancı dil bilgisi ve benzeri aranabilecek özel şartlar ile sınav kurullarının oluşumu, sınav konuları ve diğer hususlar Yönetim Kurulu tarafından düzenlenir.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 37 nci maddesinin altıncı fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “onbeş gün” ibaresi “beş iş günü” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrasının son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 43 üncü maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Yurt içi ve yurt dışı geçici görevlendirmeler Genel Müdür onayıyla gerçekleştirilir.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 48 inci maddesinde yer alan “Yönetim Kurulu” ibaresi “Genel Müdür” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

“(3) Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ve mesai günlerine denk gelen ulusal bayram ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.

(4) Hizmet sürelerinin tespitinde, adaylık dönemi de dâhil olmak üzere, belgelenmek şartıyla kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmetler toplamı ile muvazzaf askerlik hizmetinde geçen süreler esas alınır.”

“(5) Bankaya ilk defa atananların bir yıllık süreyi tamamlamadan izin kullanmamaları esastır.

(6) Ayrıca, zorunlu durumlarda, izni bulunmayan personele hak edecekleri izinden düşülmek şartıyla izin kullandırılabilir.”

MADDE 11- Aynı Yönetmeliğin 62 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 12- Aynı Yönetmeliğin 71 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (9) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmış ve aynı bende aşağıdaki alt bent eklenmiş, aynı fıkranın (c) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan “bir veya” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı bende aşağıdaki alt bent eklenmiş, aynı fıkranın (ç) bendinin (1) ve (12) numaralı alt bentleri yürürlükten kaldırılmış, aynı bendin (2) numaralı alt bendinde yer alan “üç-dört” ibaresi “üç” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (d) bendine aşağıdaki alt bentler eklenmiştir.

“14) Özürsüz olarak bir iş günü göreve gelmemek.”

“8) Görev mahallinde genel ahlâk ve edep dışı davranışlarda bulunmak ve bu tür yazı yazmak, işaret, resim ve benzeri şekiller çizmek ve yapmak.”

“13) Göreve sarhoş veya uyuşturucu madde almış olarak gelmek, alkollü olarak hizmet aracını kullanmak, iş yerinde alkollü içki veya uyuşturucu kullanmak.

14) Verilen görev ve emirleri kasten yapmamak.

15) Terör örgütleri ile eylem birlikteliği içerisinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, Banka imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak.”

MADDE 13- Aynı Yönetmeliğin 74 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “I. Hukuk Müşaviri” ibaresi “Hukuk İşleri Dairesi Başkanı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 14- Aynı Yönetmeliğin 108 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının” ibaresi “Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 15- Aynı Yönetmeliğin 109 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının görüşü üzerine” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 16- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 1- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, Bankada beş yıldır Uzman veya Teknik Uzman olarak görev yapmakta olanlardan 35 kişi, üç ay içinde İç Kontrolör olarak atanabilir.

GEÇİCİ MADDE 2- (1) Bu maddenin yayımı tarihinden itibaren üç yıl süre ile Görevde Yükselme Tablosunun dipnotlarında ifade edilen bekleme süreleri uygulanmaz.”

MADDE 17- Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 ve EK-2 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 18- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 19- Bu Yönetmelik hükümlerini İller Bankası Anonim Şirketi Yönetim Kurulu yürütür.

Ekleri için tıklayınız.

Kaynak : Resmi Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler