,

Hatalı sosyal denge tazminatları için af çıktı

Resmi Gazetede yayımlanan 7421 sayılı Kanunla, hatalı ödenen sosyal denge tazminatları için af çıktı

Hatalı sosyal denge tazminatları için af çıktı

26 Kasım 2022 tarihli resmi Gazetede 7421 sayılı Torba kanun yayımlandı. Kanuna göre, hatalı ödenen sosyal denge tazminatlarının ilgili belediye personelinden tahsil edilmemesi kararlaştırıldı.

İşte 26 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun:

MADDE 10- 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 16- Konusu suç teşkil etmemek kaydıyla; bu maddenin yürürlük tarihine kadar bu Kanun veya 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 15 inci maddesi hükümlerine aykırı olarak sosyal denge tazminatı ödediği tespit edilen il özel idareleri, belediyeler, büyükşehir belediyeleri ve bağlı kuruluşları ile bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinin yetkili veya görevli olan sorumluları hakkında yapılan bu ödemeler nedeniyle idari veya mali yargılama ve takibat yapılamaz; başlamış olanlar işlemden kaldırılır.”

- Hatalı sosyal denge tazminatı ödemelerine af geldi

Gazetememur.com'un notu:Düzenleme başlamış olan işlemler içindir. Yapılmış ve bitmiş işlemlere yönelik bir geçici madde getirilmemiştir.  Hali ahzırda devam etmekte olan soruşturmalar duracak ve ilgili memura idari veya mali takibat yapılamayacaktır.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler