,

Hani, 2 aya kadar akademik personelin özlük hakları iyileştirilecekti?

YÖK Başkanı 2023 yılının Haziran ayında yaptığı açıklamada "Üniversite öğretim elemanlarıyla alakalı çalışmada 2 ay içinde netice alınacaktır" demişti. Yılın sonuna geldik hiçbir iyileştirme olmadı

Hani, 2 aya kadar akademik personelin özlük hakları iyileştirilecekti?

YÖK Başkanı Erol Özvar 21 Haziran 2023 tarihinde Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada "Üniversite öğretim elemanlarıyla alakalı çalışmada 2 ay içinde netice alınacaktır" demişti.

Başkan Erol Özvar'ın, öğretim elemanlarının özlük haklarına ilişkin bir soru üzerine yaptığı açıklama şu şekildeydi:

"Asgari ücretle alakalı güzel bir çalışma meydana geldi. Kamuda bütün çalışanlarla alakalı hükümetimizin üniversite öğretim elemanlarını da içine alacak şekilde bir düzenleme hazırlığı içinde olduğunu biliyorum. Biz de ilgili muhataplarımızla üniversitelerimizde çalışan gerek akademik gerek idari personelin özlük haklarıyla ilgili güncel durumu paylaşıyoruz. Bu konuda iyileştirmeler yapılması için Cumhurbaşkanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunduğumuzu söylemek isterim.

Bir profesör şu anda net 32-33 bin lira alıyor. Doçent 27-28 bin lira, araştırma görevlileri 18-20 bin lira civarında. Sağlık çalışanlarıyla alakalı üniversitelerde birkaç ay önce Sayın Cumhurbaşkanı'mızın takdirleriyle yürüttüğümüz bir çalışma vardı. Üniversitelerin sağlık alanındaki akademisyenlerde ciddi bir iyileştirme meydana geldi. İnşallah o iyileştirmenin sağlık dışında kalan diğer akademik programlarda çalışan öğretim elemanlarını da yakın zamanda teşmil edeceğini umuyoruz. Bunu ilgili muhataplarımızla paylaştık. Onlar da konuyu gayet iyi biliyorlar. Biz üniversiteleri kamuda çalışan diğer istihdam edilenlerden ayrı gayrı görmüyoruz. İnşallah üniversite öğretim elemanlarıyla da alakalı gerekli çalışmanın neticesinin önümüzdeki bir iki ay içinde alınacağına, diğer kamu çalışanlarıyla birlikte onların özlük haklarında da önemli iyileştirmeler meydana geleceğine inanıyoruz."

Bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de seçimler öncesinde akademisyen maaşlarına ilişkin olarak "Ama mutlaka şunu söylemem lazım; akademik personelin maaşları yeniden düzenlenmesi gerekir. Bunda hiç tereddüt yok" demişti.

Ancak bu açıklamanın üzerinden 6 ay geçmiştir. Artık yılın sonuna yaklaştık.

YÖK Başkanının açıklamasında yer aldığı şekliyle bir iki ay içinde bir netice alınamamıştır.

Akademik personel olarak çalışanlar YÖK Başkanından, özlük haklarıyla ilgili olarak gerekli girişimlerde bulunmasını bekliyor.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler