,

En düşük memur maaşı nasıl 22 bin TL olacak? İşte kulis bilgileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "En düşük memur maaşı Temmuz'da 22 bin lira olacak" açıklamasının nasıl gerçekleşeceği belli oldu. Bu tutar brüt olacak

En düşük memur maaşı nasıl 22 bin TL olacak? İşte kulis bilgileri

Önce Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, en düşük memur maaşının 21 bin 500 lira olacağını açıkladı. Büyük ilgi gören bu açıklama sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan net bir açıklama yapmadı. "Memurlar müsterih olsun ve bana güvensiler" diyen Erdoğan, açıklamaların yetersiz kalması ve tepkilerin büyümesi üzerine yeni bir açıklama yaptı.

Erdoğan, Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladı. 

Ancak bugün itibariyle 12 bin lira olan en düşük memur maaşının Temmuz ayında yüzde 90 oranında artırılarak nasıl 22 bin lira yapılacağı tartışma konusu oldu.

En düşük memur maaşı nasıl 22 bin TL olacak? İşte kulis bilgileri

Gazetememur'un edindiği bilgilere göre bu konuda 3 kulis bilgisi yer alıyor.

İlk kulis bilgisinde taban aylığa seyyanen 3 bin lira zam yapılacağı kalan farkın oransal zam ile çözüleceği belirtiliyor.

İkinci kulis bilgisinde, memur maaşlarının belirlenmesi işinin Ağustos ayında başlayacak memur toplu sözleşmelerine bırakılacağı, bu görüşmede de en düşük memur maaşının 22 bin olarak karara bağlanarak, 2024 yılı Ocak ayından itibaren yürürlüğe konulacağı belirtiliyor.

En güçlü seçenek olan 3. kulis bilgisinde ise işçilerde olduğu gibi bu rakamın brüt olarak memurlara uygulanacağıdır. En düşük işçi maaşı olan 15 bin liranın brüt olduğu, bu nedenle de 22 bin TL'nin en düşük maaş alan memurlara brüt olarak verileceği ifade ediliyor.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler