,

Emniyet'te gıyapta ilişik kesme şoku

Emniyet Genel Müdürü  2024 yılı ve önceki yıllarda tayini çıkan ancak ilişikleri kesilmeyen binlerce emniyet personelinin ilişkilerini merkezden kesti. İlişiği kesilen personelin 15 gün içinde yeni yerine gitmesi gerekiyor.

Emniyet'te gıyapta ilişik kesme şoku

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş 21 Ağustos 2024 tarihinde 81 il müdürlüğüne resmi yazı yazdı.

Resmi yazıda gıyapta ilişiğin kesildiği şöyle ifade edildi:

"2024 yılı ve önceki yıllarda tayin edilen fakat ilişikleri kesilmeyen Başkomiser, Komiser, Komiser Yardımcısı, Kıdemli Baş Polis Memuru, Baş Polis Memuru ve Polis Memuru rütbelerindeki personelin, yapılan atama planlarını aksatmadan illerimizin personel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 21 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla gıyaplarında ilişikleri kesilmiştir. Bu kapsamda, konunun ilgili personele tebliğ edilmesi ve yeni görev yerlerinde göreve başlamaları hususunda gerekli işlemlerin başlatılması rica olunur" 

ÇOĞU POLİS, SABAH UYANDIĞINDA ÖĞRENDİ

Gerek bu yıl gerekse geçtiğimiz yıllarda çalıştığı müdür talebi ya da mazereti nedeniyle gitmeme dilekçeleri kabul edilen emniyet mensupları bir yıl daha kalacaklarını düşündükleri için planlarını buna göre yapmışlardı.

Çünkü dilekçeleri kabul edilerek bir yıl daha kaldığı düşünen polisler, kiralık ev araması yapmamış çocuklarının okul kayıtlarını da yapmamışlardı. Dün gece gıyabında ilişikleri kesilen polisler şimdi ne yapacaklarını düşünüyor. Dün gece ilişik kesilme yazısının ortaya çıkmasının ardından binlerce polis sosyal medyadan mağduriyetlerini dile getiren paylaşımlar yaptı. Bazı polisler kararı sabah uyandıklarında gördüklerini belirten paylaşımlar yaptılar.

15 Gün içinde yeni görev yerlerine gitmeler gerekiyor

Ahlat şenlinkleri dolaysıyla sadece Bitlis'te ilişik kesme işlemleri bir haftalığına durduruldu. Diğer illerde görev yapan personelin ise 15 gün içinde yeni görev yerine gitmesi gerekiyor.

657'de işe başlama sürelerine ilişkin hüküm şu şekilde:

Madde-62: İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;

a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,

b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini,

izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Cumhurbaşkanı Kararı ile kısaltılabilir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler