,

Büro Memur Sen: Memurların yemek ücreti desteği artırılmalı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, ekonomik koşullar nedeniyle memurların yemek ücreti desteğinin artırılması gerektiğini söyledi.

Büro Memur Sen:  Memurların yemek ücreti desteği artırılmalı

Resmi gazetede yayımlanan tebliğe göre memurlara ödenen 2022 yılı yemek destek ücretleri günlük 2 lira ile 10 lira arasında değişiyor. Bu rakamların üzerindeki yemek ücretlerini memurlar kendi ceplerinden karşılıyor.

Yemekhanesi olmayan kurumlarda ise yemek ücreti desteği hiç verilmiyor

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Şu andaki rakamları değerlendirdiğimizde bu rakamların güncellenmesi şart hale geldi. Rakamlar çok komik düzeyde. Memurlarımız artık sefertası ile yemek götürme dönemlerine geldi” diye konuştu.

Memurların yemek desteği konusunda mağdur edildiğini söyleyen Yazgan, amasız ve fakatsız memurların yemek ücreti desteğinin artırılması gerektiğini söyledi.

İşçi yemek ücretlerinin 17 liradan 55 liraya yükseltildiğini hatırlatan Yazgan,

“Memurlarımıza yemekhanesi olan, yemek çıkan yerlerde devlet yemek ücreti katkısı veriyor. Bu katkı 2 lira ile 10 lira arasında. Bugünkü enflasyon rakamlarıyla bu ücretler komik bir ücret haline geldi. Bugün 2 liraya 10 liraya sakız alınır, simit alınır ama memur öğle saatlerinde karnını doyuramaz” diye konuştu.

Yalnızca yemekhanesi olan kurumlarda devlet katkısının olduğunu aktaran Yazgan, yemek çıkmayan 900 ilçe ve illerdeki birçok kurumda bu katkının bulunmadığını kaydetti.

İşçi yemek maaşlarının baz alınarak memurlara da yemek ücreti ödenmesi gerektiğini belirten Yazgan, “İşçilerde bu nakden ödeniyor ama memurlarda yemek çıkmayan yerlerde ücret verilmiyor ve nakden ödeme söz konusu değil” açıklamasında bulundu.

Yazgan, memur yemek katkı ücretinin 70 ila 80 liralara yükseltilmesi gerektiğini dile getirerek, “şuan verilen destekle (2 TL-10tl ) memurun karnını doyurması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyen Yazgan, “rakamın güncellenmesi gerektiğini Memur-Sen Genel Başkanımızla birlikte bakanımıza ilettik. Kendisi de not etti” diye konuştu

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler