,

Bir Kurumun gönlü yapılacak diye yüzbinlerce memura haksızlık yapılıyor

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda verilen önergeye göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yönetici ve uzmanlarına 30 bin TL'ye kadar ek tazminat verilmesine dair önerge kabul edildi. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifine eklendi.

Bir Kurumun gönlü yapılacak diye yüzbinlerce memura haksızlık yapılıyor

Konya Milletvekili Orhan Erdem, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda görev yapan (BDDK) başkan, üyeler, başkan yardımcıları, başkan müşaviri, daire başkanı, murakıp, uzman ve uzman yardımcılarına her ay 60 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı bulunan tutarı geçmemek üzere ek tazminat verilmesine dair önerge verdi.

Önergenin kabulu ile birlikte belirtilen BDDK personeline 60.000 * 0,509796: 30 bin 587 TL zam geldi. (Ocak başında %50 zam ile 45.000 TL)

Bu haliyle meclisten geçmesi halinde eşit işe eşit ücret sloganı ile AK Parti döneminde getirilen ve kamudaki maaşlara bir çeki düzen veren 666 sayılı KHK büyük bir darbe alacak. Aşağıda listesi verilen üst kurullar sistemi delmek için harekete geçecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Sermaye Piyasası Kurulu
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu
Kamu İhale Kurumu
Rekabet Kurumu
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu
Kişisel Verileri Koruma Kurumu
Nükleer Düzenleme Kurumu
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Aksu önerge sonrasında yaptığı değerlendirmede benzer bir düzenlemenin müfettiş ve uzmanlar içinde yapılması gerekliliğine dikkat çekti. Aksu "Bu madde ön görüşmelerde de ifade edildiği gibi, gerekli, bununla beraber önümüzdeki dönemde mutlaka merkez kariyer elemanları yani kariyer uzmanlıkları, müfettişler, denetim elemanları bunların da çalışılıp benzer bir hale getirilmesi gerekir çünkü ücret adaletsizliği ortaya çıkabilir. Şimdi, burada yapılan bu düzenleme beraberinde benzer talepleri de getirecektir kuşkusuz, o sebeple ben hani kayıtlara da geçmesi açısından bunu söylüyorum , önümüzde ki dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan, ilgili kurumlardan böyle bir hazırlık yapmalarını da talep edelim çünkü diğer çalışanlarımızın da hakkıdır, onlar da bekliyorlar, inşallah çok uzamadan benzer çalışmaları yapmış oluruz" diyerek bu hususa dikkat çekti.

666 sayılı KHK'nın delinmesinin ötesinde binlerce memura haksızlık ediliyor

Diğer bir husus ise zam için gerekçe gösterilen İstanbulda yaşam maliyeti. Bu maliyet orada görev yapan binlerce memur, öğretmen, polis  ve asker içinde geçerli.

Ankara İzmir Mersin, deprem bölgesindeki iller vs. aynı sıkıntı geçerli. Buralarda yüzbinlerce memur çalışıyor

Geçim sıkıntısı için tayin aldrıma haberleri artık rutin hale geldi.

Kısaca bu zammın hiçbir izah edilecek tarafı yoktur.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler