,
#Maaş Promosyonu

Bir ilk oldu! Bingöl İl Özel İdaresi promosyon sözleşmesini fesih etti

Bingöl İl Özel İdaresi, anlaşma yapmış olduğu bankadan promosyon sözleşmesinin güncellenmesini talep etti, talep uygun görülmeyince promosyon sözleşmesini fesih etti.

Bir ilk oldu! Bingöl İl Özel İdaresi promosyon sözleşmesini fesih etti

Kamu personelinin en çok takip ettiği konuların başında promosyon sözleşmeleri geliyor.

Geçen yıl yapılan promsosyon sözleşmelerinde, enflasyon bu derece yüksek olmadığı için, düşük miktarla sözleşmeler yapılmıştı. Ancak enflasyın 2022 yılında yüzde 80'lere ulaştı.

Tüm sendikalar ve konfederasyonlar, güncel olmayan promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi için kamu kurumlarına çağrıda bulundular.

Son olarak Memur Sen yapğtığı açıklamada "Bu itibarla geçmiş dönemlerde yapılan promosyon sözleşmeleri; bazı kurumlarda yapılan yeni promosyon sözleşmeleri ile uyumlu hale getirilerek güncellenmeli, ekonomik koşullar ve enflasyon durumu gözetilmeli, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri kamu görevlilerinin hakkını ve hukukunu koruyacak şekilde harekete geçerek sendika temsilcileri ve bankalar ile tekrar bir araya gelmeli, değişen durum ve şartları dikkate alarak promosyon tutarlarını revize etmelidir." denildi.

Gazetememur.com olarak edindiğimiz bilgiye göre, Bingöl İl Özel İdaresi, anlaşma yapmış olduğu bankadan promosyon sözleşmesinin güncellenmesini talep etti, talep uygun görülmeyince promosyon sözleşmesini fesih etti. İl Özel İdaresi fesih sonrasında yeniden ihaleye çıktı ve yine gazetememur.com'un edindiği bilgiye göre, her bir çalışan için 23 bin 875 TL'lik promosyon anlaşması yapılmıştır.

-------------

 

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler