,

Bakan Koca, sağlıkçılarla ilgili düzenlemeyi 8 başlıkta açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 7394 sayılı Kanunla yapılan değişiklikleri 8 başlıkta özetledi

Bakan Koca, sağlıkçılarla ilgili düzenlemeyi 8 başlıkta açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğre giren 7394 sayılı Kanununla yapılan değişiklikleir sosyal medya hesabından açıkladı.

İşte Bakan Koca'nın açıklamaları

- SONUÇ: 1
Asistanlarımız, Üniversitelerimizde ve Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yükümlülükleri açısından eşit hale geldi. Üniversite Hastanelerine yerleşen uzmanlık öğrencilerinin kadro farkından kaynaklanan eşitsizliklere SON VERİLDİ.

- SONUÇ: 2
Bakanlığımız kadrosuyla üniversitelerde uzmanlık eğitimi yapan asistanların, eğitimlerini tamamladıklarında şu an görevlendirme süresi kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.

- SONUÇ: 3
Bakanlığımız kadrosuyla üniversitede tıp, diş hekimliği, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlardan artık yüklenme senedi, kefalet senedi ALINMAYACAK.

- SONUÇ: 4
Bu kadrolarda uzmanlık eğitimini herhangi bir sebeple sürdürmeyenlerin hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.

- SONUÇ: 5
Halen bu kadrolarda uzmanlık eğitimi devam eden hekimlerin ilave hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.

- SONUÇ: 6
Sağlık Bakanlığı adına uzmanlık eğitimi alan asistanlarımıza eğitimleri süresince yapılan ödemeler için artık borç ÇIKARILMAYACAK.

- SONUÇ: 7
İstifa etmiş olduğu halde son TUS sınavı ile bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler (bir defaya mahsus), beklemeden eğitimlerine BAŞLAYACAK.

- SONUÇ: 8
Yürürlüğe giren, kendi aramızda adına “Asistanlıkta Adalet” kanunu :) diyebileceğimiz yasal düzenleme ile Üniversitelerimizdeki kadro kısıtlılığı sorunu AŞILACAK.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler