,

Bakan Koca 'Görülmemiş büyüklükte' dedi. 85 bin kadro açılıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bakanlığımız, bu yıl 85 bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın" açıklamasında bulundu.

Bakan Koca 'Görülmemiş büyüklükte' dedi. 85 bin kadro açılıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç hafta aradan sonra Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Yaklaşık 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlıkçıları ilgilendiren şu açıklamaları yaptı:

- Sağlıkçılarımıza 14 Mart Tıp bayramında verdiğimiz sözlerin hepsini de yerine getiriyoruz.

- Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik suçları katalog suçlar kapsamına alan kanun değişikliği yapıldı.

- Mesleki sorumluluk kurulu oluşturularak hekimlerin mağduriyetine yol açan malpraktis sorunu çözüldü.

- Döner sermaye ek ödemesi uygulaması üniversite hastaneleri dahil tüm sağlık kuruluşlarına teşmil edildi.

- Hekimlerin emekliliklerinde hak kayıplarına yol açan bordro düzenlemesi 2008 sonrasını kapsayacak şekilde düzenlendi.

- Sağlık kurumlarında uzman hekimlerin hastalara daha fazla vakit ayırabilmesi için 85 bin yardımcı personel kadrosu açtık

- Hastanelerimizin hasta yükünü azaltan Aile hekimlerimizin temel ücretlerini de hasta yüküne orantılı bir şekilde yeniden düzenledik.

Türkiye’nin en köklü sağlık  reformlarını hayata geçirmiş bir yönetim olarak son dönemde şikayete konu olmuş sorunlarını da bu şekilde çözmüş oluyoruz.

---------------

BAKAN KOCA: 85 BİN YENİ KADRO AÇILIYOR

Sağlık Bakanı Koca sosyal medyadan yaptığı bilgilendirmede bakanlıkta 85 bin kadro açılacağını bildirdi. Bakan Koca yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti

"Sağlıkta Beyaz Reform’a destek kuvvet, 85 bin yeni çalışma arkadaşı! Görülmemiş başarılar için görülmemiş büyüklükte bir kadro açılıyor. Gözümüz aydın.

Bakanlığımız, bu yıl 85 Bin kadro açıyor. Yeni çalışma arkadaşlarımızın sayısı, bazı ülkelerin nüfusundan fazla! Gözümüz aydın."

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler