,

Adliye Personeli ile Hakim ve Savcılar görev belgelerine E-Devletten erişmek istiyor

Adalet Bakanlığında görev yapan Adliye Personeli ile Hakim ve Cumhuriyet Savcıları görev belgelerine E-Devlet Kapısından erişim sağlamak istiyorlar.

Adliye Personeli ile Hakim ve Savcılar görev belgelerine E-Devletten erişmek istiyor

Diğer birçok Bakanlık personelince görev yeri belgeleri dijital olarak elektronik ortamda oluşturulabilirken, Adalet Bakanlığında görev yapan Adliye Personeli ile Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının görev yeri belgelerinin halen fiziki ortamda personel birimlerince düzenlenmek durumunda kalındığı öğrenildi.

Görev belgeleri taleplerinden ötürü adliyelerin personel birimleri ile Hakimler ve Savcılar Kurulunda emek ve kağıt israfı oluştuğu ifade ediliyor.

Bürokrasinin ortadan kaldırılması ve kağıt israfının önlenmesi için Adalet Bakanlığında görev yapan Adliye Personeli ile Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının görev belgesi taleplerinin dijital ortamda E-Devlet Kapısı olan http://turkiye.gov.tr üzerinden elektronik ortamda oluşturulabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Kurulunun yazılımsal çalışma yapması bekleniyor.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler