,

696 sayılı kararname sendikal mücadeleyi sekteye uğrattı

Öz-Büro-İş Sendikası’nın 4’üncü Olağan Genel Kurulu Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Genel Kurul’da genel başkanlığa tekrar seçilen Baki Gülbaba, güven tazeledi.

696 sayılı kararname sendikal mücadeleyi sekteye uğrattı

milli gazeteden mehmet fahri özkan'ın haberi

Öz-Büro-İş Sendikası’nın 4’ncü Olağan Genel Kurulu Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonucunda tekrar Genel Başkanlığa seçilen Baki Gülbaba güven tazeledi. Genel Başkan Yardımcıları olarak ise Emrah Sağır, Alper Gökçek, Ramazan Kaşkaya ve Mahmut Özyavuz seçildi. Gülbaba “Tüm delegelerimize teşekkür ederek üyelerimize ve Konfederasyonumuza hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi. İşçilerin sorunlarına değinen Öz-Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, işçilerin sorunlarını çözmek için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “KHK ile kadro alan tayin, becayiş, zorunlu emeklilik gibi birçok sorunumuz var. Konulara ilişkin çalışmaların devam ettiğini biliyor ve müjdeyi sabırsızlıkla beklediğimizi ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

MÜCADELEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEDİK
Taşeronların kadroya alınması ile birlikte yasa kaynaklı nedenlerle farklı sendikalara geçiş yaptığını ifade eden Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “696 sayılı kararname ile mücadelemizi sekteye uğratacak ciddi zorlukları da beraber yaşadık ama bunlar bizi asla yıldırmadı. Binlerce üyemiz başka sendikalara geçti ama biz mücadelemizden asla vazgeçmedik. Bugün Öz-Büro-İş Sendikamızın barajı geçmesinden dolayı hepinizi yeniden tebrik etmek istiyorum.” dedi.

İlişkili Haberler

Manşetler