,
#Enflasyon farkı

4 kurum, Eylül ayı enflasyon beklentisini açıkladı. Memurlar fark alacak mı?

Aralarında Anadolu Ajansının da bulunduğu dört kurum Eylül ayı enflasyon beklentisini açıkladı

4 kurum, Eylül ayı enflasyon beklentisini açıkladı. Memurlar fark alacak mı?

Eylül ayı enflasyon rakamları 3 Ekim Pazartesi günü saat 10:00'da TÜİK tarafından açıklanacak. Temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında ise yüzde 1,46 çıkmıştı. En güçlü kurum olarak gösterilen Anadolu Ajansının Eylül ayı enflasyon beklenti anketinde, TÜFE'nin yüzde 3,53 oranında artacağı öngörüldü.

İşte 4 kurumun Eylül ayı enflasyon beklentileri:

Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin Eylül ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlandı. Buna göre enflasyonun aylık yüzde 3,6, yıllık yüzde 84,5 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,53 artmasını bekliyor.

ForeksHaber'in 16 ekonomist ile düzenlediği ankete göre, TÜFE'de Eylül ayı ortalama tahmin yüzde 3,59 artış olurken, yıllık veride ise medyan tahmin yüzde 84,63, ortalama yüzde 84,42 artışa işaret etti.

Reuters’ın 11 katılımcıyla düzenlediği ankette, eylül için yıllık enflasyon tahminleri yüzde 83,5 ile 85,35 arasında yer alıyor. Ankette, aylık enflasyonunsa yüzde 3,75 seviyesinde olması bekleniyor.

Memurlar ne kadar zam almıştı?

Memurlar 2022 yılının ikinci yarısında yüzde 7 zam almıştı. Yılın ikinci yarısında oluşacak enflasyonun yüzde 7'yi aşması halinde enflasyon farkı alınabilecektir.

Kümülatif enflasyon ne kadar oldu?

. Temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında ise yüzde 1,46 çıkmıştı. Bu iki oran kümülatif olarak yüzde 3,86 anlamına gelmektedir. Gazetemmemur'un, kümülatif enflasyon hesaplaması hakkındaki detay haberi için tıklayınız.

4 kurumun beklenti anketinde yer aldığı gibi Eylül ayında yüzde 3,5 civarında bir enflasyon açıklanması halinde kümülatif enflasyon yüzde 7'yi aşarak yüzde 7,4 seviyesine gelecekktir. bu durumyad Eylül ayı itibariyle memurlar enflasyon farkına hak kazanmış olacak.

Bakalım TÜİK 3 Ekim Pazartesi günü sat 10:00'da Eylül ayı enflayonunu kaç olarak açıklayacak.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler