,
#Enflasyon farkı

2 anket daha açıklandı. Memura enflasyon farkı çıkıyor

Reuters ve Bloomberg HT'nin mart enflasyon anketi sonucuna göre mart ayında yüzde 3.5 enflasyon çıkacak. Memur Mart'tan itibaren enflasyon farkına hak kazanacak

2 anket daha açıklandı. Memura enflasyon farkı çıkıyor

Gazetememur.com'da 15 Mart'ta yayımlanan haberde, Merkez Bankasının 2024 yılı mart ayı piyasa katılımcıları anket sonuçları üzerinden değerlendirme yapılmıştı. Merkez Bankasının Anketin katılanlar, Mart ayı için yüzde 3,43 enflasyon öngörmüştü, bu ise kümülatif olarak yüzde 15,35 oranında enflasyon anlamına gelmektedir.

Reuters ve Bloomberg HT'nin mart enflasyon anketi sonucuna göre Mart ayında yüzde 3.5 enflasyon çıkacak. 

TÜİK Ocak ayında yüzde 6,70, Şubat ayında ise yüzde 4,53 enflasyon açıklamıştı. 

- Mart enflasyonuna göre enflasyon farkı

Gazetememur.com'un hesaplamasına göre, eğer Reuters ve Bloomberg HT'nin anket sonuçlarının gerçekleşmesi halinde 3 aylık kümülatif enflasyon yüzde 15,43 olacaktır.

Bu durumda Mart enflasyonu ile birlikte yarım puana yakın bir enflasyon farkı oluşacaktır.

- Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyonu öngörüsüne göre zam hesabı

Merkez Bankasının Piyasa Katılımcıları Anketi Toplu Sonuçlarına Nisan'da yüzde 3,42, Mayıs'ta yüzde 2,82 oranındaki enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi halinde enflasyon farkı daha da artacaktır. Nisan ve Mayıs tahminlerine göre kümülatif enflasyon yüzde 22,75 olacak, enflasyon farkı ise yüzde 6,7 olacaktır. Yüzde 6,7'ye Haziran ayı enflasyonu ve Temmuz ayındaki yüzde 10'luk toplu sözleşme zammı ilave edilecektir.

Nisan'da yüzde 3,42, Mayıs'ta yüzde 2,82, Haziran ayında yüzde 2 enflasyon olursa 1 Temmuz'daki enflasyon farkı dahil toplam zam oranı yüzde 19,75 olacaktır.

İlişkili Haberler

Manşetler