BIST 100 9.109,33 %2.37 Dolar 34,26 %0.39 Euro 37,60 %-0.46 Altın Gram 2.922,33 %0.22 Brent Petrol 78,06 %0.55 Bitcoin 62.027,00 %1.49
,
#KPSS

Yükseköğretim Kalite Kurulu 8 Uzman Yardımcısı Alacak

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığında Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 9. dereceli kadroda görev yapmak üzere toplam 8 (sekiz) adet Yükseköğretim Kalite Kurulu Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Yükseköğretim Kalite Kurulu  8 Uzman Yardımcısı Alacak

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığından:

  1. Sınava Katılma Koşulları

a- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b- En az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının tablo I’ de belirtilen programlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yabancı fakültelerden mezun olmak (Adayların, tabloda belirtilen bölümlere denk sayılan bölümlerden mezun olmaları halinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış denklik belgelerini e-Devlet (Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım) ile başvuru aşamasında eklemeleri gerekmektedir.),

c- Sınavın yapılacağı yılın ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2024) itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak (1 Ocak 1989 ve sonrası doğanlar),

d- ÖSYM tarafından 2023 ve 2024 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) Tablo-I’de belirtilen KPSS puan türlerinin herhangi birinden asgari 70 puanı almış olmak ve yazılı sınava çağırılacak en yüksek puanlı aday içerisinde yer almak (Son sıradaki adaylarla aynı puana sahip adaylar da sınava kabul edilir),

Tablo I

İLAN ALAN KODU

KPSS PUAN TÜRÜ

ARANAN NİTELİKLER

KADRO SAYISI

YAZILI SINAVA ÇAĞIRILACAK ADAY SAYISI

A1

KPSS P18

Yükseköğretim kurumlarının İktisat ile Maliye lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

2

40

A2

KPSS P28

Yükseköğretim kurumlarının, İşletme ile Sağlık Yönetimi lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

2

40

A3

KPSS P33

Yükseköğretim kurumlarının Kamu Yönetimi ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

2

40

A4

KPSS P38

Yükseköğretim Kurumlarının Uluslararası İlişkiler ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

2

40

 

  1. Başvuru Tarihi ve Şekli

Başvurular dijital ortamda 21/10/2024-04/11/2024 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar, başvurularını 04/11/2024 tarihi saat 23:59:59’a kadar e-devlet üzerinde YÖKAK-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek olup duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

  1. İstenen Belgeler

a- Diploma veya geçici mezuniyet belgesini (Yabacı ülkelerdeki fakültelerden veya yüksekokullardan mezun olan adaylar için denklik belgesi)

b- Yazılı özgeçmiş.

  1. Yazılı Giriş Sınavı Ve Sınav Konuları

Yazılı sınav 24/11/2024 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar listesi ile sınavın yerine ilişkin ayrıntılı bilgiler 14/11/2024 tarihinden Başkanlığın resmi internet adresinden (www.yokak.gov.tr) yayımlanacak olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Adayların sınav saatinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (T.C. kimlik numarası yazılı kimlik kartı / nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.

Yazılı sınav açık uçlu sorular şeklinde yapılacaktır. Adaylara; genel kültür, genel yetenek, yabancı dil (İngilizce), kendi mesleki alanlarından ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığının görev alanını da içeren yükseköğretim mevzuatından olmak üzere toplam 20 soru sorulacaktır.

Soru Dağılımı ve Ağırlıkları

I. OTURUM

Soru Sayısı

Ağırlıkları

Genel Kültür

2 Soru

%10

Genel Yetenek

2 Soru

%10

Yabancı Dil

5 Soru

%20

II. OTURUM

 

 

Alana Özgü (A1,A2,A3,A4)

5 Soru

%30

Yükseköğretim Mevzuatı

2 Soru

%10

Yükseköğretimde Kalite Güvencesi

4 Soru

%20

TOPLAM

20 Soru

%100

 

Sonuçlar www.yokak.gov.tr internet adresinden duyurulacak, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Yazılı sınav puanı 70 ve daha yüksek olan adaylardan en yüksek puandan başlamak üzere, belirlenen kontenjanların dört katı aday (en son sıradaki aday ile aynı puanı alan adaylar dahil) başarılı sayılarak sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.

  1. Sözlü Giriş Sınavı

Sözlü sınav tarihi ve yeri www.yokak.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Sınav Komisyonu Başkan ve Üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şarttır.

Sözlü sınav adayların; sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığının değerlendirildiği bir sınav olacaktır.

Giriş sınav sonuçlarına, açıklandığı tarihten itibaren 7 iş günü içinde yazılı olarak itiraz edilebilir.

  1. Değerlendirme ve Atama

Sınavın nihai başarı listesi, adayların yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecektir. Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere ilanda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısı kadar asıl adayın listesi ilan edilecektir. Yapılan sınavlarda başarılı olmak şartıyla, ilanda belirtilen uzman yardımcısı kadro sayısı kadar yedek adayların isimlerini kapsayan bir liste ilan edilecektir.

Nihai sınav sonucuna e-Devlet üzerinden “YÖKAK –Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) ve Başkanlığın resmi internet adresinden (www.yokak.gov.tr) ulaşılabilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sınavı kazanan adayların atama işlemlerinin yapılmasına ilişkin tebligatta belirtilen süre içinde, istenilen belgelerle birlikte Başkanlığa müracaat etmeleri gereklidir. Bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmaz.

Giriş sınavını kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Adres                            : Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı (Üniversiteler

Mahallesi 1600. Cadde No: 10 06800 Bilkent/Çankaya/ANKARA

Tel                                 : 0 (312) 298 7883- 0 (312) 266 3822

İlan Tarihi                     : 04/10/2024

Son Başvuru Tarihi       : 04/11/2024

Kaynak : Resmi Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler