,

YÖK eski Başkanı: Şimdi ise ÖSYM soru çalar duruma geldi

Eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, konunun çok karmaşık olduğu görüşünde. Özcan "Evvelden ÖSYM'den sorular çalınırdı, şimdi ise ÖSYM soru çalar duruma geldi." dedi.

YÖK eski Başkanı: Şimdi ise ÖSYM soru çalar duruma geldi

Bu seferki olayın FETÖ ile bir bağlantısının olmayabileceğine değinen Prof. Dr. Özcan, "Adı geçen yayınevinin 20 sorusunun kullandığı ifade ediliyor. Niye kullanıyor? Bir zaruret mi var? Bir bakan veya yüksek merciden biri ‘bu 20 soru çok önemlidir bunları soracak mısınız' dedi. Birileri ‘belli bir gruba soruları satalım mı' dedi. İnsanları töhmet altında bırakmak istemiyorum ama meselenin pek çok bilinmeyeni var. Bir şeyler olduğu gerçek ama nasıl olduğu bilinmiyor" yorumunda bulundu.

"Başkanın ‘bu çetrefilli bir iş' demesi beni ürküttü"

Merkezi sınav sisteminin kaldırılarak yerine başka formüllerin denenmesi gerektiğini savunan Özcan, bunun ilk olmadığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

Çünkü bu çalınma ve sızdırma bir defaya mahsus bir şey değil. Daha önce de pek çok defa olmuş. Sadece bu dönemde değil, daha önce de birçok defa sorular çalındı. O kadar sofistike olmaya başladılar ki evvelden ÖSYM'den sorular çalınırdı, şimdi ise ÖSYM soru çalar duruma geldi. DDK bu konuda bilgi verirse ne olduğunu daha iyi anlayacağız. Başkanın ‘bu çetrefilli bir iş' demesi gerçekten beni ürküttü. Bence her dönemde böyle ufak faaliyetler oluyor ama yakalanmadıkları için bilmiyoruz. DDK bir an önce konu hakkında kamuoyuna aydınlatmalıdır.

the independent türkçe

İlişkili Haberler

Manşetler