,

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; "Danıştay'da adli tatil 1 Eylül'de bitiyor. Bittikten sonra Danıştay gündemine alacak. Süreç olarak tüm hazırlıklarımız tamam. Karar yayınlandıktan sonra biz iki duruma da hazırız." dedi.

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'ün canlı yayınında eğitim gündemi ve öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 20 bin öğretmen atamasına ilişkin konuya da değindi.

Konuyla ilgili bir yönetmelik değişikliği yapıldığına dikkati çeken Tekin, değişiklikle öğretmen atamalarının artık yüzde 50 mülakat notu, yüzde 50 de KPSS notuyla yapıldığını ifade etti.

Tekin, bazı siyasetçilerin ve sendikaların konuyu yargıya taşıdıklarını söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi biz şöyle bir durumla karşı karşıyayız. Yönetmeliğin mevcut hali, yani bizim yaptığımız değişiklikle yüzde 50 yüzde 50 mi hesap edeceğiz? Yoksa iptal edilirse ortaya yeni bir kaos mu çıkacak? Eğer bu davalar olmasaydı biz mülakatların bittiği geçtiğimiz hafta itibarıyla mülakatlarımızı açıklayıp atama takvimimizi ilan etmiş olacaktık. Ama şu anda bize hak vermeniz gereken nokta şurası. Bu açıklamayı yaptık. Mülakat sonuçlarını açıkladık. Atamaları yaptık. Peki tersi bir durum işlerse o zaman ne yapacağız? O zaman telafisi imkansız başka zararlar ortaya çıkacak. Dolayısıyla benim tahminim Danıştay, biliyorsunuz adli tatil 1 Eylül itibarıyla bitiyor, bittikten sonra bunu gündemine alacak. Bu mülakat takvimi içerisinde kesinlikle ama kesinlikle hiçbir referans sistemi, hiçbir müdahale, başta ben olmak üzere hiç kimse tarafından kesinlikle işletilmedi. Çok sağlıklı bir mülakat süreci yürüdü. Şu anda süreç olarak bizim hazırlıklarımız tamam.

Danıştay'ın bu konudaki kararı belli olduktan sonra biz iki duruma da hazırlıklı bir biçimde bekliyoruz. Şunu da söyleyelim, mülakat süreci zaten elektronik ortamda kayıt altına alındığı için orada daha önce de defalarca bunu izah etmiştik. O sistem kapanıyor ve ancak mahkeme kararıyla açılabilir. Dolayısıyla orası da sağlıklı ve güvenli bir şekilde şimdilik bekliyoruz. Ben kendi adıma 9 Eylül tarihine yetiştirmek için bütün takvimi yürüttüm. Biz o karar çıktıktan sonra takvimimizi başlatacağız, sürecimizi yürüteceğiz."

İlişkili Haberler

Manşetler