,

Sakarya Üniversitesi sözleşmeli personel alacak

Sakarya Üniversitesi 5 sözleşmeli personel alacak. Son başvuru tarihi 31 mayıs 2022 olarak açıklandı.

Sakarya Üniversitesi sözleşmeli personel alacak

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünden:
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI (2022-2)


Üniversitemizde  657   sayılı   Devlet   Memurları   Kanunu’nun  4  üncü  maddesinin   (B) fıkrasına göre Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 2'nci maddesinin (b) fıkrasına göre 2020 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle sözleşmeli personel alınacaktır.

1. GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR
1.1. 657  sayılı  Devlet  Memurları  Kanunu’nun  48  inci  maddesinde  belirtilen  şartları taşımak zorunludur.
1.2. 7315   sayılı   Güvenlik   Soruşturması   ve   Arşiv   Araştırması   Kanunu   uyarınca yaptırılacak olan arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
1.3. Lise ve Dengi mezunları için KPSS/P94 puanına sahip olmak.
1.4. Tüm adayların görevini yapmasında akli, fiziki bir engeli bulunmamak.

2. BAŞVURU TAKVİMİ, BAŞVURU ADRESİ VE İLETİŞİM BİLGİLERİ

2.1. Başvuru Takvimi
İlan Yayım Tarihi                                     :  17.05.2022
Başvuru Başlangıç Tarihi                         :  17.05.2022
Son Başvuru Tarihi                                   :  31.05.2022
Sonuçların İlan Edileceği İnternet Sitesi  :  https://ilan.sakarya.edu.tr/

2.2. Başvuru Adresi ve İletişim Bilgileri (Başvurular şahsen yapılacaktır.)
-   Sakarya   Üniversitesi   Esentepe   Kampüsü   Personel   Dairesi   Başkanlığı   Sözleşmeli Personel ve Sürekli İşçi Şube Müdürlüğü 1 Kat Oda No: 218
-   Adaylar başvuru süreciyle ilgili olarak 0 (264) 295 52 87, 0 (264) 295 74 67 telefon numarası, [email protected] İletişim hattında yardım alabilecektir.

3. İLAN EDİLEN POZİSYONLARA AİT BİLGİLER
 

İLAN
NO
POZİSYON
ADI/
CİNSİYET
ÖĞRENİM KPSS PUAN
TÜRÜ
ADETİ ARANILAN ŞARTLAR
2022-22 Destek Personeli (Erkek) Lise ve Dengi KPSS/P94 5 - 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 55 puan almış olmak
- Hijyen Belgesine sahip olmak
- Askerliğini yapmış olmak veya ilişiği bulunmamak
- Son başvuru tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak Üniversitemizin farklı yerleşkelerinde temizlik, basit bakım ve onarım, ısıtma, soğutma gibi iklimlendirme hizmetleri, bahçe bakımı ve düzenlenmesi, dağıtım ve taşıma gibi hizmetlerin yerine getirilmesinde
görevlendirileceklerdir.


4. BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

4.1. Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Müracaat Edecek Adaylardan İstenilen Belgeler;
-   Başvuru Formu,
-   Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
-   Özgeçmiş,
-   2020 KPSS Sonuç Belgesi,
-   Diploma veya Mezun Belgesi, (e-Devletten alınan karekodlu belgeler kabul edilir.)
-   1 Adet Fotoğraf,
-   Adli Sicil Belgesi 657 sayılı Kanunun 48. maddesinin A-4. ve 5. fıkrasında belirtilen hususlar  kapsamında  atanmaya  engel  teşkil  etmeyeceğini  belirten  barkodlu  adli  sicil  durum belgesi. (e-Devletten alınması halinde “devlet memuriyeti” kısmının seçilmesi gerekmektedir)
-   Sertifika istenen pozisyonlar için ilgili belgenin aslı veya onaylı sureti,
-   Askerlik Durum Belgesi (e-Devletten alınan karekodlu belgeler kabul edilir.)
-   Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (e-Devletten alınan karekodlu belgeler kabul edilir.)

5. DİĞER AÇIKLAMALAR VE ÖNEMLİ HUSUSLAR
-   Adaylarla  hizmet  sözleşmesi  yapılacak  olup,  sözleşmede  belirtilen  şartları  yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri 1 (bir) ay içerisinde feshedilecektir.
-   “Sözleşmeli  Personel  Çalıştırılmasına  İlişkin  Esaslar”ın  Yeniden  İşe  Alınma  başlıklı Ek 1 inci maddesinin (b) fıkrasına eklenen; “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum   ve   kuruluşlarının   sözleşmeli   personel   pozisyonlarında   yeniden   istihdam   edilemez.” hükmüne aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacaktır (Sözleşme imzalama aşamasında ilgili belgenin ibrazı istenecektir.)
-   Adayların  herhangi  bir  sosyal  güvenlik  kurumundan  emeklilik  veya  yaşlılık  aylığı almamaları gerekmektedir.
-   İdare ihtiyaca bağlı olarak eğitim öğretimin verildiği ilçelere kurum içi görevlendirme yapma hakkına sahiptir.
-   Yurt  içindeki  veya  yurt  dışındaki  öğretim  kurumlarından  mezun  olup,  bu  ilanda aranılan  öğrenim  durumuna  ilişkin  denkliği  olan  adayların  denklik  gösterir  belgelerini  ibraz etmeleri gerekmektedir.

6. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
-   657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel  şartları  taşıyan  adaylar  arasından  2020  yılına  ait  KPSS  (B)  grubu  olmak  üzere  puan sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır.
-   İlan edilen pozisyon sayısının iki katı kadar yedek aday belirlenecektir.
-   Asıl  olarak  atanmaya  hak  kazanan  adayların  başvuru  yapmadığı,  feragat  ettiği  veya adayın şartları taşımadığının tespit edilmesi halinde yerine ilan edilen yedek adaylardan şartları tutanların sırasıyla ataması yapılacaktır.
-   KPSS' de yüksek puan almak, ilanda yer alan sözleşmeli pozisyona yerleştirmede tek başına  hak  kazandırmaz.  Pozisyon  için  belirtilen  genel  ve  özel  şartlara  sahip  olmayan  adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.
-   Eksik   evrak,   yanlış,   yanıltıcı   veya   yalan   beyanda   bulunanlar   ile   bilgilerindeki tutarsızlıklar  yüzünden  değerlendirmeye  alınmayan  adaylar  bu  durumdan  dolayı  bir  hak  iddia edemeyecektir.
-   Gerçeğe   aykırı   belge   verenler   ya   da   beyanda   bulunanlar   hakkında   yasal   işlem başlatılacak olup atamaları yapılmış ise de atamaları iptal edilecektir. Bu kişilere kurumumuzca bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
-   Üniversitemiz  web  sayfasından   yapılan  tüm  duyurular  tebligat   mahiyetinde  olup
kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
-   İlanda bulunmayan hükümler için genel mevzuat hükümleri uygulanır.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler