,

ÖSYM'nin reklamcı başkanının duvara çarpacağı belliydi!

ÖSYM'nin resmi sosyal medya hesaplarını kendisini ziyarete gelen bürokratlarla çektirdiği fotoğraflarla dolduran ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün bir gün duvara toslayacağı en başından belliydi.

ÖSYM'nin reklamcı başkanının duvara çarpacağı belliydi!

ÖSYM, 2010 KPSS skandalından sonra dört başkan gördü. Ancak hiçbir başkan, Prof. Dr. Halis Aygün kadar, temsil ve ağırlama fotoğraflarını yayınlayan bir başkan görmedi

2010 yılındaki KPSS kopya skandalı sonrasında, görevden alınan Prof. Dr. Ünal Yarımağan'dan sonra ÖSYM'ye sırasıyla Prof. Dr. Ali Demir, Prof. Dr. Ömer Demir, Prof. Dr. Mahmut Özer ve Prof. Dr. Halis Aygün atandı.

Prof. Dr. Ali Demir, 2010 yılına kadar, hiçbir surette kişisel verilerin korunmasına dikkat etmeyen ÖSYM Başkanlığını, kişisel verilere dikkat eden bir yapıya kavuşturdu. Başkan Demir zamanında ilk kez sonuçların öğrenilmesi kişisel şifrelere bağlandı. Herkesin T.C. Kimlik numarası ile sorgulama yapabilmesinin önüne geçildi. Cevap şıklarının ve soruların yerleri değiştirilerek adaya özgü kitapçık uygulaması hayata geçirildi. 

Prof. Ömer Demir zamanında, Ali Demir'in kurduğu sistem devam ettirildi. Demir, üniversite sınavındaki hatalı yerleştirme sonrasında istifa kararı almıştı.

Prof. Dr. Mahmut Özer zamanında ise ÖSYM bir çok yeniliği hayata geçirdi. En dikkate değer uygulamalar, sonuçların hızlı bir şekilde açıklanması, büyük sınavlar için değerlendirme raporları yayımlanması, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversiteleri ile olan sınav çakışmalarının önüne geçilmesi oldu.

Ancak başkan Halis Aygün zamanında, ÖSYM'ye yakışmayan manzaralar oluştu. İlk kez bir başkan döneminde ÖSYM'nin resmi açıklamaları, başkanın kişisel sosyal medya hesaplarından yayınlanmaya başladı. Yine ilk kez ÖSYM'nin resmi hesaplarından, başkanın temsil ve ağırlamalarına dair görseller yayınlanmaya başladı. Böyle bir uygulama ÖSYM tarihinde ilk kez oluyordu.

Başkan Halis Aygün, olaylara ve yaşama "reklama dayanan" bir pencereden bakmasının ceremesini bugün gördü. Sosyal medyada, en azında 5 sorunun tıpatıp Yedi iklim yayınevinden alındığına dair görseller paylaşılmasına rağmen, alelacele bir açıklama yapıldı ve "iddialar yalandır" dendi. Soruların tıpta tıp aynı olduğuna dair iddialara açıklık getirilmedi. Gazetememur.com'da yapılan değerlendirmede, yapılan açıklamanın hem ÖSYM'yi hem de hükümeti zor durumda bırakacağına dikkat çekildi. 

ÖSYM'nin tatmin edici bir açıklama yapmaması üzerine olaya Cumhurbaşkanlığı el koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Devlet Denetleme Kurulunun soruşturma başlattığı belirtildi. DDK Başkanı Yunus Arıncı da, "bazı sorunlar bulunduğuna" dair açıklama yaptı.

Tüm yaşananlar, ÖSYM Başkanı Halis Aygün için yolun sonuna gelindiğini göstermektedir. Hiçbir iddiayı doğru dürüst cevaplamadan "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır." şeklinde bir açıklama yapmanın bir bedeli muhtemelen görevden alınma olacaktır.

-----------------------

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler