,

Oktay'dan kamuda mülakat açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve AK Parti'nin Ankara Milletvekili adayı Fuat Oktay, Cumhur İttifakı ile HÜDA-PAR'ın işbirliğine yöneltilen eleştirileri yanıtladı. Oktay'ın gündeminde kamuda işe alım mülakatlarının kaldırılması vaadi ile Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'a yönelik eleştiriler de vardı.

Oktay'dan kamuda mülakat açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kızılayın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır." dedi.

KAMUDA MÜLAKATI KALDIRMA VAADİ

AK Parti'nin seçim beyannamesindeki "kamuya işe alımlarda mülakat usulünün kaldırılması" vaadinin bugüne kadar yapılmamasına yönelik eleştirilere ilişkin Oktay, eleştiri yapılabileceğini ve son derece normal olduğunu belirtti.

Oktay, birçok kurumdaki atamaların bilgisayar ortamında kurayla yapıldığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'dan sonra stratejik kurumlarda ve stratejik, kritik projelerde çalışanlarla alakalı güvenlik soruşturmasının yapılıyor olması veya mülakatın yapılıyor olmasını yadırgamamak lazım. Şimdi belirli bir süre sonrasında, artık Türkiye normale dönüyor tekrar. Bu, bundan ibarettir. Bunun dışında farklı bir şey değil. Bütün her şey mülakatla yapılmıyor."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yapılacak revizyonla ilgili soru üzerine Oktay, sistemin hızlı ve kaliteli kararların alınmasına imkan tanıdığını ve istikrarı sağladığını belirtti.

Oktay, sistemin sürekli geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yaptığımız çalışmada şu var, çoğunluğu sistemin kendisiyle ilgili değil, uygulama kaynaklıydı. Kanunlarla veya yönetmeliklerle uygulamadaki birtakım aksaklıkları düzelterek, sistemin geliştirilebileceği alanlar vardı. Zaten bunlardan bazıları düzeltilerek devam edildi. Yeni dönemde bu çalışmaların tekrarlanması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler