,
#KPSS

Öğretmen atamasında branş sayıları belli oldu mu?

Sağlık Bakanı Koca'nın sağlık personeli alımı konusunda açıklama yaparken Bakan Yusuf Tekin'in sessiz kalması manidar bulunuyor

Öğretmen atamasında branş sayıları belli oldu mu?

Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı erdoğan ne öğretmen ne de sağlık personeli alımına yönelik bir açıklama yapmamıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün bir açıklama yaparak, 35 bin sağlık personeli alımına dair kılavuzu bu hafta ÖSYM'ye göndereceklerini belirtti. Bakan Koca ayrıca alımın mülakatsız olacağını vurguladı.

Ancak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir açıklama yapmadı. Bakan Tekin açıklama yapmamasına rağmen sosyal medyada takipçi alabilmek için bir çok irili ufaklı hesapların, öğretmen atama takvimi ve branş dağılımına yönelik bilgiler verdiği görülüyor.

Türkiye Gazetesinin eğitim muhabiri Mahmut Özay, takipçi alabilmek için sosyal medyadan branş sayılarına yönelik açıklamalarda bulunan sosyal medya hesaplarına isyan etti.

Eğitim muhabiri Mahmut Özay şunları söyledi:

Bir kesim var ve bunlar öğretmen atama sayısını sosyal medyada takipçi artırma mekanizmasına dönüştürmüş durumda.

Samimi şekilde beni takip edenleri bilgilendirmek istiyorum:

➖Kabine sonrası bazı bakanlar kabineyi takip eden gazetecilerin sorularını cevaplar. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin dün konuşmayı tercih etmedi.
➖Bakan Yusuf Tekin atama konusunda çok ciddi çaba sarf ediyor. "Alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız" demişti. Dün yapılan kabinede de ihtiyaçları net şekilde gündeme getirdiğini öğrendim.
➖Öğretmen atamalarına ilişkin sayıyı bütçe hedefi nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı belirleyecek. Ortak bir yol arayışı var. Uzun sürmeyecek bu süreç. Bu netleşir netleşmez de oturulup branş bazlı dağılım yapılacak.
➖Rakam konusunda yazılan çizilenlerin tamamı asılsız. Ama bir gerçek var. Cumhurbaşkanı da Hazine ve Maliye Bakanı da en yüksek rakamı vermek istiyor. 
➖Mülakat olayında ise farklı bir gelişme şuan için yok.

İlişkili Haberler

Manşetler