,

Meclisten sonra Çevre Bakanlığı da 'mülakatsız personel' alıyor

Mülakatlı öğretmen alımı eleştiri almaya devam ederken, TBMM'den sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da mülakatsız mühendis alımı için ilana çıktı

Meclisten sonra Çevre Bakanlığı da 'mülakatsız personel' alıyor

Milli Eğitim Bakanlığının bugüne kadar usulen yapılan mülakatları, 45 dakikalık mülakat şekline dönüştürmesine yönelik eleştiriler devam ediyor. Bakan Yusuf Tekin her ne kadar "kamera kaydı koyacağız" ve  "sınava giren üyeler komisyon üyelerini bilmeyecek" diyerek mülakatın objektif şekilde yapılacağını belirtse de, mülakatın ülkemizde uygulanma biçiminden dolayı eleştirilerin arkası kesilmiyor. Önde gelen bir çok akademisyen,  mülakat yapmak yerine üniversitelerde zaten varolan öğretmenlik derslerinin ağırlığının artırılmasını önerdi.

Diğer taraftan, TBMM bu hafta açıkladığı ilanda 250 sürekli işçi alacağını duyurdu. Meclisin sözlü sınav yapma imkanı varken "mülakatsız personel alım yolunu" tercih etmesi kamuoyunda olumlu karşılandı.

TBMM'den sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 368 sözleşmeli personel almak için ilana çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilanında mühendis alımı da bulunmasına rağmen mülakatsız alım yönetiminin tercih edilmesi, KPSS'te giren adaylar tarafından olumlu karşılandı.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler