,
#KPSS

KPSS tercihleri hep birbiriyle çakışıyor, kadrolar boş kalıyor

KPSS tercihleri ardı adına yapıldığı için bir karmaşa yaşanıyor.

KPSS tercihleri hep birbiriyle çakışıyor, kadrolar boş kalıyor

Merkezi yerleştirmenin yanı sıra kurumsal alımlar da yapıldığı için KPSS tercih işlemleri birbiriyle çakışıyor.

Örneğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2022/12 tercihleri 12 Aralık'ta sona erdi. Sonuçlar 21 Aralık'ta açıklandı.

Sağlık Bakanlığının 30 bin kişilik personel alım sonuçları ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başvuruları devam ederken son başvuur tarihinden bir gün önce 11 Aralık'ta açıklandı. Tıbbi sekreterlik kadrosuna başvuranlar Çevre Şehircilik kadrolarına da başvurdu ve bu yüzden Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bazı kadroları boş kalacak.

2022/2 KPSS tercih işlemleri ise 21 ila 28 Aralık 2022 tarihleri arasında alınacak. Yerleştirme işlemleri devam ediyor. Tıklayınız.

2022/2 KPSS tercih işlemleri devam ederken 2022/13 KPSS tercihleri kapsamında bu kez Tarım ve Orman Bakanlığına sözleşmeli personel alım tercih kılavuzu yayımladı. Adaylar tercihlerini, 16-20 Aralık 2022 tarihleri arasında yaptı.

Dikkat edileceği üzere KPSS tercihlerinin başvuru tarihleri hep birbiriyle çakışmaktadır. Bir alıma başvuran aday diğer alma da başvurmaktadır. Kurumsal alımlar ve merkezi alımlar ortaklaştırılmadığından kadrolar tercih edilmekte, adaylar yerleşmekte ancak bir adayın birden fazla yere atanması nedeniyle kadrolar boş kalmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bu sorunu çözmesi gerekmektedir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler