,

KPSS sınavına girmek neden önemli? KPSS'ye nasıl çalışılmalı?

Kamuda memur, sözleşmeli personel ve işçi olmak isteyenlerin istisnalar dışında KPSS sınavına girmesi gerekmektedir. Adaylar bu sınava öylesine değil çalışarak girmelidir.

KPSS sınavına girmek neden önemli? KPSS'ye nasıl çalışılmalı?

Çift yıl olarak bilinen ve tüm memur, işçi ve sözleşmeli alımlarında kullanılacak olan KPSS için başvurular 2 Mayıs itibariyle başladı. 2022 KPSS sınav sonuçları 2 yıl boyunca geçerli olacak.

Bir çok aday son dönemde artmaya başlayan KPSS'siz alımlar ve belediye şirketlerinin açıktan işçi alımları nedeniyle KPSS'ye soğuk bakmakta ve olumsuz yaklaşmaktadır.

Ancak KPSS sınavı önemini korumaya devam etmektedir. Hali hazırda memur alımı olsun, sözleşmeli alım olsun bir çok personel alımında KPSS sonuçlarına göre sıralama yapılmaktadır. Sözlü sınav yapılacak olsa dahi önce KPSS puanına göre belirli bir sıralamaya girenler sözlüye alınmaktadır. Bu nedenle KPSS önemli olarak görülmelidir.

KPSS sınavı bir sıralama sınavı olduğu için adaylar bu sınava öylesine değil çalışarak girmelidir. Bunun için dersaneye gitme imkanı olan adaylar dersaneye gitmeli, böyle bir imkanı olmayanlar mutlak surette evden çalışmalıdır. Zira bir çok branşta adaylar, kendi mezunları ile yarışacaktır. Herkesin başvurabildiği 4001 gibi alımlarda çok iyi KPSS sıralaması olmayanların sözlü sınava kalması mümkün olamamaktadır. Ancak bir mühendis veya bir sağlık perosneli kendi mezunları içerisinde iyi bir yerdeyse, ilk alımda işe girebilme imkanı olabilmektedir.

Bir çok sınavda olduğu gibi KPSS'de de ayırt edici sınav Matematiktir. Matematikten iyi net yapan adaylar diğer adaylardan ayrışmaktadır. Ayrıca matematik sorularını herkes çözemediği için Matematikteki bir sorunun ağırlığı 1 puandan daha fazlasına tekabülmektedir. Gazetememur.com olarak, sınava yeni hazırlanacak adayların Matematik konusunda takviye almasının çok yararlı olacağını düşünüyoruz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler