,

Kamuda işe alımlar azaltılacak

Mehmet Şimşek'in açıklayacağı tasarruf tedbirlerinin ayrıntıları belli oluyor. Buna göre kamuda alımların kısıtlanması bekleniyor. Ayrıca kamu kurumları tarafından kullanılan araç ve mülklere yapılan harcamaların sınırlanması söz konusu olacak. Kimi yatırımlar da askıya alınacak.

Kamuda işe alımlar azaltılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklayacağı tasarruf tedbirlerinin ayrıntılarını ABD'li finans ajansı Bloomberg aktardı.

- Kamuda işe alımlar azaltılacak

ABD'li ajansta yer alan habere göre, pazartesi günü açıklanacak tasarruf tedbirleri kapsamında yatırımların yavaşlatılması ve kamuda alımların azaltılması gibi düzenlemeler yer alacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün İstanbul’da düzenlenen bir toplantıda tasarruf ve verimlilik paketinin gelecek hafta pazartesi günü açıklanacağını duyurmuştu.

TASARRUF TEDBİRLERİ NELER OLACAK?

Bloomberg tarafından görülen resmi bir belgeye göre, tasarruf planları arasında 'bazı erken aşama altyapı projelerinin yavaşlatılması ve önümüzdeki üç yıl boyunca gerekli görülmedikçe yenilerinin hayata geçirilmemesi planı' yer alıyor. Bu durum Kanal İstanbul gibi mega projeleri de etkileyebilir.

Belgeye göre diğer önlemler arasında 'hükümet tarafından kullanılan araç ve mülklerin satın alınması ve kiralanmasının durdurulması' yer alıyor.

Ayrıca kamu sektöründe işe alımlarda kesintiler yer alacak. Ayrıca yabancı delegasyonlar için sosyal etkinliklerde kesintiler de tasarruf tedbirleri kapsamına alınacak..

Hazine ve Maliye Bakanlığı konuya ilişkin yorum yapmayı reddetti.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler