,

Diyetisyenlerin istihdam sorunu TBMM gündeminde

Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, diyetisyenlerin istihdam sorununu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Diyetisyenlerin istihdam sorunu TBMM gündeminde

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, diyetisyenlerin istihdam sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Karaduman, diyetisyenlerin istihdam sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade etti.

“SAĞLIK BAKANLIĞI OBEZİTE YAKLAŞIMI NASILDIR?”

Karaduman, obezite, bilinçsiz, dengesiz ve yetersiz beslenmeden kaynaklanan ciddi bir hastalık olduğunu ifade ederek, “Toplum sağlığını doğrudan ilgilendiren bu tehdide karşı ülkemiz genelinde bilinçsiz beslenme alışkanlıklarıyla ilgili düzenleme ve denetimlerin yapılması zaruridir. Bu doğrultuda özellikle toplu beslenmelerin olduğu hastane, okul, kamu binaları, öğrenci yurtları gibi alanlarda diyetisyen istihdamının gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir. Önümüzdeki yıllarda dünya çapında yaygın bir hastalık olacağı öngörülen obeziteye karşı alınan önlemler ve konu ile ilgili Bakanlığınızın yaklaşımı merak edilmektedir” ifadelerini kullandı.

“BAKANLIĞIN OBEZİTE HASTALIĞINA KARŞI FARKINDALIK ÇALIŞMASI VAR MI?”

Karaduman, devamında Sağlık Bakanı Koca’ya şu soruları yöneltti; “Ülkemiz genelinde kamu hastanelerinde görev yapan diyetisyen sayısı toplamda kaçtır? Son bir yılda istihdam edilen yeni diyetisyen sayısı toplamda kaçtır? Toplu beslenmenin olduğu hastane mutfakları, kredi yurtlar kurumu, kreşlerin ve üniversitelerin mutfaklarında yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanması amacıyla diyetisyen görevlendirilmesi zorunlu tutulması hususunda bir çalışmanız var mıdır? Ülkemiz genelinde bilinçli beslenme alışkanlığının yerleşmesi ve obezite hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yaptığınız çalışmalar nelerdir? Bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarında diyetisyenlerin istihdamı konusunda bu kurumlar ile yaptığınız ortak çalışmalar nelerdir?”

muhammed vefa/milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler