,

DDK, "bir çok soru benzer" tespiti yaptı

Yediiklim avukatının yaptığı tespitin akine Devlet Denetleme Kurulunun, Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı soruları ile KPSS sınavının soruları arasında bire bir aynı olan sorular tespit edildiği belirtildi.

DDK, "bir çok soru benzer" tespiti yaptı

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, soruşturmanın yapıldığı ilk gün "Problemli bir durum var görünüyor" açıklaması yapmıştı.

Gazetememur.com olarak aldığımız bilgileye göre, yapılan bu tespit sonrasında DDK Başkanı Yunus Arıncı tarafından önce iletişim Başkanı Fahrettin Altun sonrasın da Cumhurbaşkanı bilgilendirildi, Savcılığa başvuru yapıldı ve ÖSYM Başkanı görevden alındı.

Her ne kadar Yediiklim Yayınevi avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, bir matematik sorusu dışında birebir sorunun söz konusu olmadığını belirtmiş olmasına rağmen, Habertürk'te Bülent Aydemir imzasıyla yer alan haberde, Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı soruları ile KPSS sınavının soruları arasında bire bir aynı olan sorular tespit edildiği, bire bir aynı soruların yanı sıra ufak değişiklikler yapılmış benzer sorular tespit edildiği belirtildi.


 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler