,

'2431 personel' alımı KPSS puan üstünlüğüne göre olacak'

Bakan Yanık: "(2431 sözleşmeli personel alımı) Başvuruları aldık. Bu alımlar sadece KPSS puan üstünlüğüne dayalı. Sistem otomatikman KPSS puanına göre kadrolara müracaat eden arkadaşlarımızın atamasını yapacak"

'2431 personel' alımı KPSS puan üstünlüğüne göre olacak'

- "2431 sözleşmeli personel alımı"

Bakan Yanık, "2431 sözleşmeli personel alımında son durum nedir?" şeklindeki soruya karşılık da kendilerinin de en az başvuru sahipleri kadar heyecanlı olduklarını söyledi.

Yanık, ''Başvuruları aldık. Bu alımlar sadece KPSS puan üstünlüğüne dayalı. Sistem otomatikman KPSS puanına göre kadrolara müracaat eden arkadaşlarımızın atamasını yapacak. Sanıyorum şu anda belli birtakım prosedürler var. Askı süreleri vesaire ondan sonra hızlıca atamalar yapılacak." dedi.

Şehit yakınları ve gazilerle alakalı, Meclis kapanmadan kısa süre önce şeref aylıklarının eşitlenmesi çalışmasını yaptıklarını kaydeden Yanık, gelecek dönemde de şehit anne-babalarının aylıklarının düzenlenmesiyle ilgili çalışmaların gündemlerinde olduğunu söyledi.

Yanık, kamu kurum ile kuruluşlarında iş ve işlemlerin takibi noktasında şehit yakınları ve gazilerin bazı sıkıntılarla karşılaştıklarını ifade ettiklerini anlatarak, onlara o süreçlerde bir anlamda rehberlik yapacak irtibat noktaları oluşturacaklarını belirtti.

Çerçeve ek protokolün ne zaman imzalanacağı sorusu üzerine de Yanık, "Büyük müjdeyi buradan verelim. Yarına inşallah yetiştirmeye çalışıyoruz. Çalışma Bakanlığımızla yakın temas içerisindeyiz.'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler