,

2023'teki personel alımı çok büyük olacak: 300 bin kişi alınacak

Sabah Gazetesinin haberine göre, yılbaşı itibariyle emeklilik isteyeceklerin sayısının 300 bini bulacağı, 2023 yılında bu kişilerin yerine de alımlar olacağı için kamuya alınacak personel sayısının oldukça yüksek olması bekleniyor.

2023'teki personel alımı çok büyük olacak: 300 bin kişi alınacak

Sabah Gazetesi EYT düzenlemesi ve 2023 yıındaki personel alımına dair bir analiz haber yayımladı. Gazete haberinde EYT'nin öncelikle 1,5 milyon kişiyi kapsayacağı, Ak Parti kurmaylarının yıl sonuna kadar 300 bin kişinin emekli olacağını beklediğini, bu nedenle de 2023 yılındaki personel alım sayısının çok yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

İşte Sabah Gazetesinin haberi:

EYT düzenlemesinde çalışmalarda son aşamaya gelindi. Emeklilikte yaş bekleyenler için yapılan değişikliğe göre öncelikle 1.5 milyon kişi emekli olacak. 1999 yılı öncesinde işe başlayan, 25 yılını dolduran erkeklerle, 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek.

Çalışanlar ve dar gelirliler ile ilgili üç önemli düzenleme önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Bunlar içinde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenlemede sona gelindi. Üzerinde durulan formüle göre ilk etapta 1.5 milyon EYT'linin emeklilik hakkı kazanacağı hesaplanıyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çekilmesi üzerinde de duruluyor.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, emekli, çalışan ve dar gelirlinin durumlarının düzeltilmesi için gelecek günlerde üç önemli düzenleme yapılması gündeme geldi.

İLK ETAPTA 1.5 MİLYON KİŞİ: EYT'de sona yaklaşıldı. Üzerinde çalışılan düzenlemeye göre 1999 yılından önce işe başlayan, 25 yılını dolduran erkekler ile 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek.

EYT kapsamında yaklaşık 3-4 milyon kişi bulunuyor. Yapılacak düzenleme kapsamında ilk etapta yaklaşık 1.5 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanacağı hesaplanıyor. Daha sonrada prim gün sayılarına göre bir kademelendirme yapılması gündeme alındı. Böylece geri kalan 2-3 milyon EYT'li de kademeli olarak emeklilik hakkı kazanmış olacak.

- 2023'te personel alımı çok olacak

AK Parti kurmayları yılbaşı itibari ile emeklilik isteyeceklerin sayısının 300 bini bulacağını belirtiyor.

Önümüzdeki yıl bu kişilerin yerine de alımlar olacağı için kamuya alınacak personel sayısının oldukça yüksek olması bekleniyor.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler