,
#KPSS

2022 KPSS skandalını ne güzel unuttuk!

2022 KPSS'de, sınav iptaliyle sonuçlanan uygulamada, günler geçmiş olmasına rağmen yeni bir açıklama yapılmadı.

2022 KPSS skandalını ne güzel unuttuk!

2022 KPSS'de, sosyal medyada başlayan ve sorgulamaksızın hemen yayılan ve inanılan iddialar sonrasında önce muhalefet partileri hükümeti sıkıştırmaya çalıştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve İyi Parti Milletvekili İsmail Koncuk, 30'a yakın sorunun sızdığını, hiçbir doğrulatma mekanizmasına başvurmadan kamuoyuyla paylaştılar.

Hükümet yetkilileri ise aynı gün, sıkışacağını düşünerek, Devlet Denetleme Kurulunun devreye girdiğini söyledi. DDK Başkanı Yunus Arıncı, sınavda problemli alanlar bulunduğunu kamuoyuyla paylaştı. Aynı gece ÖSYM Başkanı görevden alındı. Daha sonra ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattığını duyurdu.

Ancak bir hafta sonra yapılan değerlendirmede, soru çalma olayının söz konusu olmadığı, birebir çıktığı iddia edilen 2 veya 3 sorunun, ya ÖSYM'nin daha önceki sınavlarında ya da MEB'in kaynaklarında yer aldığı ortaya çıktı. Özetle, muhalafeti de iktidarı da sosyal medyanın gazına gelmiş ve elbirliğiyle bir sınav iptal edilmişti. İptal edilen sınavın üzerinden 20 gün geçti. Şuana kadar yeni bir açıklama yapılmadı. Yıldırım Kaya da suskun, İsmail Koncuk da özür dilemedi. Yunus Arıncı da sessiz. Gençlerimiz yeni sınava çalışıyor.

Gazetememur.com olarak şunu net bir şekilde ifade edebiliriz: Hep birlikte 2022 KPSS skandalını unuttuk. Olan, sınava yeniden girmek durumunda bırakılan 1 milyonu aşkın adaya oldu.

Yıldıray Oğur'un hafızalardan silinmeyen 9 Ağustos tarihli analizi tıklayınız.

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler