,

118 işçi alımında kadroların %15'i boş kaldı

Tarım ve Orman Bakanlığı 118 işçi almak için ilana çıkmıştı. 118 kadro için hem asil ve hem de yedek adaylar belirlendi. Noter kurası ile belirlenen hem asil hem de yedek adayların yüzde 15'inin şartları taşımadığı ortaya çıktı.

118 işçi alımında kadroların %15'i boş kaldı

Tarım ve Orman Bakanlığının alacağı 118 işçi için listeye giren hem asil hem de yedek adayların yüzde 15'inin şartları taşımadığı ortaya çıktı.

Bakanlık bir duyuru yayımlayarak, daha önce başvuru yapan kişiler arasından 7 Aralık 2021 tarihinde saat 10:00' da noter kura çekimi yapılacağını duyurdu.

Bakanlığın açıklaması şu şekildedir:

118 işçi alımı kapsamında 04 Ekim 2021 tarihinde çekilen noter kurası neticesinde belirlenen asil ve yedek adayların şartları taşımaması sebebiyle 18 işçi kadrosuna atama yapılamamıştır. 20-24 Eylül 2021 tarihleri arasında yayınlanan ilana başvuru yapanlardan oluşan İş-Kur nihai listesinde kalan adaylar arasından 17 Aralık 2021 tarihinde saat 10:00' da Bakanlığımız Eskişehir Yolu Merkez Kampüsünde bulunan Atatürk Konferans Salonunda noter kura çekimi yapılacaktır.

Neden beceriksizlik had safhada?

İşçi alımında neredeyse hiçbir belge kontrolü yapılmamaktadır. Belge kontrolü yapılamadığı için de ister asil isterse yedek aday planlaması yapılsın, şartları taşımayan adaylar başvuru yapmaktadır. Şartları taşımayan adaylar nasıl olsa bir yolunu bulur atanırım düşüncesindedir. Merkez KPSS tercih işlemlerinde olduğu gibi, ataması yapılsın veya yapılmasın, ÖSYM tarafından yerleştirilen bir aday 2. bir daha başvuru yapamaktadır. Kamu kurumlarında son dönemde büyük oranda bir beceriksizlik olduğu için bu sorun bile düzeltilememektedir.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler