,

Zimmetine para geçiren adliye personeline 18 yıl hapis cezası talebi

Adliyede görev yapan Hakan K.'nin adliye personeli adına sahte mesai formları düzenleyerek, 840.000 TL'yi hesabına geçirdiği iddiasıyla tutuklu yargılandığı davada savcı mütalaasında 18 yıla kadar hapis talep etti.

Zimmetine para geçiren adliye personeline 18 yıl hapis cezası talebi

Adalettv'de yer alan habere göre, Ankara Batı Adalet Sarayında görev yapan Hakan K., isimli personel, adliyede görevli memurlar adına sahte mesai formları düzenleyip, mesai yapmış gibi göstererek, toplamda 840 bin lirayı kendi şahsi banka hesabına geçirdiği ortaya çıkınca hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli hakkında düzenlenen iddianamenin ardından Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlanıldı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakan K. ve yazı işleri müdürü G.D. hakkında 16 Aralık tarihinde soruşturma başlatmış, polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerden Hakan K., savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak kapalı cezaevine gönderilirken, G. D. adli kontrolle serbest bırakıldı.

18 YIL HAPİSİ STEMİYLE YARGILANIYOR
Hakan K. hakkında 'dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' (TCK 158 ve 204) suçlarından 18 yıla kadar hapis ve G. D. hakkında da 'görevi kötüye kullanma' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Suçun işlendiği adliye olan Ankara Batı Adliyesinde bulunan Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Hakan K. bulunduğu kapalı ceza infaz kurumundan cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle katılırken, tutuksuz sanık Günay D. ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

TAHLİYE OLMAYI TALEP ETTİ
Şüpheli Hakan K., meydana gelen zararı olaydan 1 hafta sonra faiziyle birlikte karşıladığını, yaşanılan olaydan ötürü pişman olduğunu söyleyerek tutuklu bulunduğu sürenin de dikkate alınarak cezaevinden tahliyesini talep etti.

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Hakan K.'nin 'dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını ayrıca diğer şüpheli G. D.'nin ise beraatını talep etti. Ağır ceza mahkeme heyeti, sanık avukatlarına mütalaaya karış savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler