,

Yetkili sendika 3 dönem kuralını değiştiriyor

Yetkili sendika Eğitim Bir Sen 3 dönem kuralını değiştiriyor

Yetkili sendika 3 dönem kuralını değiştiriyor

Memur Sen'e bağlı yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen tüzük değişikliği için kongre yapılacağını duyurdu.

Duyuruda, tüzük değişikliği için üyelerin beşte birinin başvuruda bulunduğu ve Genel Kurulun 11 Haziran 2022 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Gazetememur.com'un edindiği bilgilere göre tüzük değişikliğinde 3 dönem kuralının kaldırılması bekleniyor. 

Üç dönem kuralı Tüzük'te şu şekilde yer alıyor:

Yöneticilerin Görev Süresi

Madde 33.      (1) ) Aynı kişi, Genel Başkanlık dâhil aynı unvanlı Genel Yönetim Kurulu üyeliği, Şube Başkanlığı ve aynı unvanlı Şube Yönetim Kurulu üyeliği ile il, üniversite ve ilçe temsilcisi görevlerine en fazla üst üste üç dönem seçilebilir. (Değişik İkinci Cümle: 21.02.2015 – V. Olağan Genel Kurul) Aralıksız olarak görev yapıp yapmadıklarına bakılmaksızın üst üste üç dönem aynı göreve seçilmiş olanların, bu görevlere yeniden seçilebilmek için bir olağan genel kurul dönemi ara vermiş olmaları gerekir. Üst üste üç dönem sınırlamasında, genel kurulda gerçekleştirilen seçim sonucunda seçilen görev esas alınır.

(2) Farklı şube ve temsilciliklerde görev yapılan dönemler, birinci fıkranın uygulanmasında dikkate alınmaz.

-----------

EBS Genel Kurul (Tüzük Tadil Kongresi) ilanı şu şekilde

Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Yönetim Kurulu’nun 26.5.2022 tarihli ve 240 sayılı kararıyla, 4688 sayılı Kanun’un 10’uncu, Sendika Tüzüğünün 15’inci maddesi hükümlerine istinaden;

Genel kurul delegelerinin 1/5’inden fazlasının Sendika Tüzüğü’nde değişiklik önerisi içeren talepleri ve sair tüzük değişikliği önerileri ile seçim iş ve işlemlerini düzenleyen usul ve esasların genel kurulca karara bağlanması amacıyla, Sendika Tüzüğü’nün 16’ncı maddesi gereğince, 11.06.2022 tarihinde saat 10.00–17.00 arasında Zübeyde Hanım Mah. Sebze Bahçeleri Sok. No.86 Altındağ/Ankara adresinde bulunan Memur-Sen Binası Konferans Salonu’nda Tüzük Tadilat Kongresi gerçekleştirilmesine, yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde 12.06.2022 tarihinde aynı yer ve saatte çoğunluk aranmaksızın kongre gerçekleştirilmesine, bu amaçla Sendika Genel Kuruluna (delegelere) çağrıda bulunulmasına karar verilmiştir.

 

Tüzük Tadil Kongresi Gündemi

1.  Yoklama ve açılış
2.  İstiklal Marşı’nın okunması
3.  Divan teşekkülü
4.  Genel Başkanın konuşması
5.  Seçim iş ve işlemlerini düzenleyen usul ve esaslara ilişkin komisyonun teşekkülü
6.  Tüzük değişikliği önerilerinin alınması, görüşülmesi, karara bağlanması
7.  Seçim iş ve işlemlerini düzenleyen usul ve esaslara ilişkin komisyonca hazırlanan usul ve esasların görüşülmesi ve karara bağlanması
8.  Dilek ve temenniler
9. Kapanış
 

Sendika Tüzüğünün 15’inci maddesi gereği ilanen duyurulur. 26.5.2022

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler