BIST 100 8.714,67 %-1.4 Dolar 34,27 %0.07 Euro 37,00 %-0.09 Altın Gram 2.989,90 %1.26 Brent Petrol 75,02 %-1.34 Bitcoin 66.099,98 %2.09
,

Yenişafak, Berat Albayrak aleyhindeki köşe yazısını yayından kaldırdı

Yenişafak, Berat Albayrak aleyhindeki köşe yazısını yayından kaldırdı

Yenişafak, Berat Albayrak aleyhindeki köşe yazısını yayından kaldırdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve metin yazarı olan AK Partili eski vekil Aydın Ünal'ın Yeni Şafak gazetesindeki dünkü yazısı ortalığı karıştırdı.

Berat Albayrak'ın ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştiren Ünal, Türkiye'nin o dönemde hasarı 10 yıl ödenemeyecek bir bedelin altına girdiğini ileri sürdü.

"Türkiye’ye çok ama çok büyük kötülük yapıldı"

Ünal, yazısında "Hem o bakanın, hem de birtakım danışmanların Türkiye’yi soktukları maceranın faturası çok ağır. Türkiye belki de hasarı 10 yıl ödenmeyecek bir bedelin altına girdi. Türkiye’ye çok ama çok büyük kötülük yapıldı." ifadelerine yer verdi.

Söz konu yazı siteden kaldırıldı

Ünal'ın ses getiren 9 Haziran tarihli yazısıyla ilgili Yeni Şafak'ta ilginç bir gelişme yaşandı. Ünal'ın yazısı sitenin arşivinden kaldırıldığı görüldü. Yazarın arşiv yazılarına girenler çarşamba günü kaleme aldığı başka yazıyı gördüler. Dün yayınlanan haberlerde yazı için konulan linke tıklayanlar ise "sayfa bulunamadı" yazısıyla karşılaştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin Erdoğan'ın ailesinden sadece Esra Erdoğan Albayrak'ın eşi olan Berat Albayrak katılmamıştı. Sümeyye Erdoğan'ın eşi Selçuk Bayraktar yemin töreninde yerini almıştı. 

 

Dönemin hem çok yetkili hem de çok güçlü bakanı...

Aydın Ünal, "Dönemin hem çok yetkili hem de çok güçlü Hazine ve Maliye Bakanı" diye andığı Berat Albayrak için "Bugün dahi çerçevesini, muhtevasını, takvimini, hedeflerini bilmediğimiz, esasen sadece kendi zihninde var olan ve oradan dışarı da çıkamayan bir modelle bütün dengeleri, bütün göstergeleri altüst etmişti" ifadelerini kullandı.

Onlar yüzünden 10 yıl onarılamayacak bedel

Aydın Ünal, eleştirilerine "Beş yıllık süreçte zaman zaman rasyonaliteye dönüş girişimleri oldu ama kısa sürdü. Hem o bakanın, hem de bir takım danışmanların Türkiye’yi soktukları maceranın faturası çok ağır. Türkiye belki de hasarı 10 yıl ödenmeyecek bir bedelin altına girdi. Türkiye’ye çok ama çok büyük kötülük yapıldı" diyerek devam etti.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler