,

Yeni infaz düzenlemesi seçimden sonraya kaldı

Adalet Bakanı yaptığı son açıklama ile infaz düzenlemesinin ne zaman yapılacağı hususunda tarihi açıkladı.

Yeni infaz düzenlemesi seçimden sonraya kaldı
Milyonlarca mahkum yakının ve cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların merakla beklediği infaz düzenlemesi ile ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozğdağ, konuyla ilgili son bilgiyi paylaştı.

Bakan Bozdağ konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: infaz düzenlemesi yargı paketinde yok. Bu düzenlemeyi uzun vadede düşünüyoruz. Bu konuda bir ‘bilim komisyonu’ kurduk. Geçen hafta bu komisyonla ilk toplantımızı yaptık. Bilim Komisyonu bizim infaz sistemimizi ele alan bir çalışma yapacak. Seçimden sonra infazla ilgili konularda önemli adımlar atacağız.

İnfaz sistemimizin özellikle ıslah, rehabilitasyon, topluma kazandırma, denetimli serbestlik uygulamasını daha verimli, yararlı hale getirme konusunda, bir takım yeni düzenlemeleri içerecek. İnfaz sistemiyle ilgili köklü bir zihniyet değişimi sayılabilecek reform çalışması yürütülüyor. Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak maksadıyla bugün bazı ülkelerde, Hollanda başta olmak üzere; cezası düşük olan suçlarda yargılama usulü de çok hızlı ve farklı. Cezaların yatarı da farklı.

Şimdi biz bunlar üzerinde de duruyoruz. Toplumda cezasızlık algısına neden olan suçlarla ilgili ‘yeni bazı cezalar üzerinde durma ve başka cezalar olabilir mi?’ bunlar üzerinde çalışıyoruz. Biz cezasızlık algısını ortadan kaldıracak önemli bir değişiklik yapma hazırlığı  içerisindeyiz. Cezası az olan suçlarla ilgili yeni bir cezalandırma, yeni bir usul, hızlı yargılama üzerinde çalışıyoruz.
Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler