,

Dünyanın en büyük adalet sarayı Ankara'da inşa ediliyor

Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını belirterek, "Vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden en güçlü bir şekilde faydalanabilmesi için gerekli tedbirleri alacağız" dedi. Tunç, "Dünyanın en büyük adalet sarayı Ankara'mızda inşa ediliyor. 622 bin metrekare kapalı alana sahip olacak" açıklamasını yaptı.

Dünyanın en büyük adalet sarayı Ankara'da inşa ediliyor

Ankara 2 No'lu Barosu tarafından Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen Adli Yıl Açılış Kokteyli'ne Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanı sıra AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Baro Başkanı Sabri Hafif ve hukukçular katıldı.

Yeni Ankara Adliyesi 3 yılda tamamlanacak

Adalet Bakanı Tunç, Ankara'da yeni bir adalet sarayının açılması konusunda çalışmaların devam ettiğini, inşaat çalışmalarının başladığını söyledi.

Ankara Adliyesinin 6 farklı adliye binasında hizmet verdiğini belirten Tunç, "Ankara Adliyesinin tek çatı altında toplanmasıyla ilgili çalışmamızı 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. Dünyanın en büyük adalet sarayı Ankara'mızda inşa ediliyor. 622 bin metrekare kapalı alana sahip olacak." bilgisini verdi.

Bakan Tunç, yeni adliye binasının yatay mimariye sahip ve yeşil bina konseptinde olacağı bilgisini paylaşarak, "Önümüzdeki günlerde de temel atma törenini gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler