,

Yemen, gerçekten İsrail'e savaş ilan etti mi?

Araştırmacı Muttalip Tütüncü, Yemen'in İsrail'e savaş açtığı yönündeki haberlerin nasıl yalan olduğunu açıkladı

Yemen, gerçekten İsrail'e savaş ilan etti mi?

Araştırmacı Muttalip Tütüncü'nün Yemen'in İsrail'e savaş açtığına dair haberlere yönelik açıklaması:

Bu “Yemen Devleti İsrail’e savaş ilan etti” saçmalığına değinmek şart oldu. En ucuzundan bir propaganda kar topu gibi büyüdü. Bunda bizim koca koca medyamızın hazırcı, bedavacı, cahil oluşunun payı hayal edemeyeceğiniz kadar büyük. Madde 1. Yemen’de devlet falan yok arkadaşlar.

Yemen'de devlet yok ki, İsrail'e savaş açsın

Yemen kendi iç savaşını halletmiş mi ki savaş açıyor İsrail’e? Yemen’de devlet aygıtı, çekişen taraflardan birinin eline kamilen geçmiş ya da ülkede bir uzlaşı sağlanmış değil. Gördüğünüz kişi İran destekli Şii Husi milislerinin sözcüsü.İzlediğiniz şey de İran’ın şovundan ibaret.

Yemen'deki Hussiler İran'ın uydusu

İran vekalet savaşlarının tadını aldığından bu işe de elini sürmemek veya olabildiğince geç bulaşmak için piyonlarını sahaya sürüyor. Hizbullah’a, Husilere kıyasla daha fazla yatırım yaptı İran. O yüzden dördüncü Cuma oldu hâlâ Hizbullah İsrail’e savaş açacak.. bekliyoruz.

Yemen Husileri, Abdülkadir Salih’in devrilmesinden sonra ülkede yönetimi ele geçirmeye çalışan ancak Suudilerin müdahalesi ve sünni kesimi desteklemesi neticesinde bunu başaramayan Şii bir milis grubu. Bugün bizim medya adamları “Yemen devleti” yaptı.

Husi güçlerine Yemen devleti demek bilgisizlik

Türkiye’nin Yemen konusundaki resmi pozisyonundan bîhaber, neymiş diye bakma zahmetine de girmeyen acar gazeteciler, Husi güçlerini “Yemen ordusu” diye manşete çektiler. Neden? Haberin ana kaynağı İran’ın ingilizce yayın yapan propaganda siteleri. Haber de olduğu gibi tercüme.

Husi'lerin 2 bin kilometrelik füzesi olabilir mi?

İran’ın propaganda gücüyle İsrail’in propaganda gücü kapışır arkadaşlar. Neyse hadi bunu geçelim. Savaş açtığına inandınız, tamam. Şu an herkes, hepimiz bu yalana inanmaya hazır hale geldik neticede. Bu da bizim aczimiz. Peki 2000 km’lik füze yalanına nasıl inanıyorsunuz?

Bu haritayı görüyor musunuz? Yemen-İsrail arası kuş uçuşu 1700 küsür km. Bir füze bütün Arap yarım adasını boydan boya ve bölgedeki en büyük Amerikan üslerinin birinin tepesinden geçebilmiş, Suud hava savunma sistemleri görmemiş, İsrail hava savunması görmemiş gelmiş vurmuş :)

Yemen’de 2000 km’lik artık kıtalararası balistik füze olmanın eşiğine gelmiş bir füzeyi üretecek teknoloji olduğuna mı;yoksa İran’ın bu büyüklükte bir füzeyi ABD, İsrail, Suud ve sair bölge istihbaratların arasından geçip hiçbirine takılmadan Yemen’e indirebildiğine mi inandınız?

İran, üzerindeki baskıyı hafifletmek için Husi'leri öne sürüyor

Son söz: İran, 79 devriminden beri önce kendi tabanını sonra bölgesel gücünü bu söylemle konsolide etti, etmeye de devam ediyor. Şimdi Gazze’nin hali ortada ama gelin görün ki İran ortada yok. Bu da büyük tepki topluyor.Üzerindeki baskıyı azaltmak için en iyi bildiği işi yapıyor.

Bu propaganda Amerika-İsrail hattının da işine geliyor. İsrail’in İran kaynaklı büyük çaplı bir tehdit altında olduğu iddiasına buna karşı her manyaklığı yapmasına meşruiyet katıyor. ABD silahları ve parayı, “İran’a karşı” veriyor. İsrail, “İran’a karşı” kendini savunuyor.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler