,

Vekil ve fahri din görevlileri kadro istiyor

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, vekil ve fahri din görevlilerinin kadroya alınması gerektiğini belirtti.

Vekil ve fahri din görevlileri kadro istiyor

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, vekil ve fahri din görevlilerinin kadroya alınması gerektiğini belirterek, “Bütün yeterliliklere haiz yıllardır kurumda çok kısıtlı imkanlarla özveri ile çalışan ve kadrolu personel ile aynı işi yapmasına rağmen ücret, izin ve özlük hakları noktasında büyük sıkıntılar yaşayan vekil ve fahri hocalarımızda bu sürece dahil edilerek onlara da kadro verilmelidir” dedi.

Diyanet-Sen, vekil ve fahri din görevlilerinin kadroya alınmasına ilişkin kolları sıvadı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, “Diyanet İşleri Başkanlığımızda şu anda 18 Bin süresiz 4/B Sözleşmeli, 17 Bin 3+1 Sözleşmeli olmak üzere 35 Bin sözleşmeli personel çalışmaktadır. 35 Bin sözleşmeli personel başka hiçbir şart aranmaksızın kanuni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte kadroya alınmış olacak” ifadelerini kullandı.

“VEKİL VE FAHRİ HOCALARIMIZA KADRO”
Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığında sözleşmeli personelin yanında yıllardır vekil ve ek ders ücreti karşılığı görev yapan fahri Kur’an kursu öğreticilerinin de görev yaptığını hatırlatarak,  şunları kaydetti; “Bütün yeterliliklere haiz yıllardır kurumda çok kısıtlı imkanlarla özveri ile çalışan ve kadrolu personel ile aynı işi yapmasına rağmen ücret, izin ve özlük hakları noktasında büyük sıkıntılar yaşayan vekil ve fahri hocalarımızda bu sürece dahil edilerek onlara da kadro verilmelidir.”

milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler