,

''Vekil Aday'' hareketliliği

Ülke seçim atmosferine girerken, siyasi partilerde çalışmalarını artırdı.

''Vekil Aday'' hareketliliği

Muhammed Vefa / Milli Gazete

Erken seçim tartışmalarının sürdüğü bugünlerde AKP’de, milletvekilliği adaylığı için çalışmalar başladı. AKP kulislerinde, üst düzey yetkililerin yakın süreçte milletvekili olmak için istifa edeceği belirtiliyor. Milletvekilliği çalışmasının başladığı AKP’de, birçok il teşkilatından da “yerli vekil istiyoruz” mesajının genel merkez yöneticilerine verildiği aktarılıyor.

YERLİ VEKİL İSTİYORUZ 

AKP, geçtiğimiz hafta seçim hazırlığı konusunda il seçim işleri başkanlarını parti genel merkezinde eğitime aldı. Seçim işleri başkanları yapılan toplantıda, seçim güvenliği başta olmak üzere milletvekili adaylığı konularının masaya yatırıldığı öğrenildi. Milletvekilliği konusunda ise il teşkilatlarının kendi şehirlerine dışarıdan başka isimlerin vekil gösterilmesini istemediğini parti genel merkez yöneticilerine bildirdiği aktarılıyor.

ÜST DÜZEY İSTİFALAR BEKLENİYOR 

AKP’de daha önce çiğnenen üç dönem kuralının bu seçim uygulanıp uygulanmayacağı merakla beklenirken, üst düzey yöneticilerin milletvekili olmak için istifa edeceği belirtiliyor. Özellikle Cumhurbaşkanlığı’nda üst düzey görevlerde bulunan stratejik bazı isimlerin de istifa edeceği konuşuluyor. Ayrıca parti genel merkezinde, milletvekili olmak isteyen belediye başkanlarının da Şubat ayının ilk haftalarına kadar istifalarının istendiği ifade ediliyor

İlişkili Haberler

Manşetler