,

Vedat Milor’un aşure tarifi FETÖ’cüleri çıldırttı

CHP'den milletvekili aday adayı olan Fatma Yavuz, FETÖ'cü Hakan Şükür'ün tebrik mesajına “Az kaldı, ekmeğimize kan doğrayanlara inat, aşuremizi kaynatacağız, tadından yenmeyecek” diye yanıt vermişti. Ünlü gastronomi uzmanı Vedat Milor, bu mesaja “Aşureye çok şey katılır, bu yönüyle birleştiricidir. Ancak çok şey katılması HER ŞEYİN katılacağı manasına gelmez” deyince FETÖ'cülerin hedefi oldu.

Vedat Milor’un aşure tarifi FETÖ’cüleri çıldırttı

Diyanet bünyesinde yaklaşık 15 yıl Kur’an Kursu hocalığı yapan ve 2019 yılında “din görevlisiyle bağdaşmayan davranışlar sergilediği” gerekçesiyle ihraç edilen Fatmaz Yavuz’un, CHP’den milletvekili aday adayı olmasının ardından FETÖ’cü Hakan Şükür ile Twitter’da girdiği diyalog dikkat çekmişti.

CHP İstanbul Teşkilatı’nın düzenlediği bir etkinlikte konuşan Yavuz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açılımını övdüğü konuşmasını Twitter’dan “Ezberlerimizi bozacağız, yaralarımızı saracağız… Yürünecek çok yolumuz var. Dostlarımız ile başlıyoruz.” diye paylaşmıştı.

Yavuz’un paylaşıma firari FETÖ’cü Hakan Şükür’den “Çok duygulanarak izledim, yüreğinize sağlık” sözleriyle destek vermişti. Yavuz da FETÖ’cü Şükür’e “Çok teşekkürler Hakan Bey, az kaldı, ekmeğimize kan doğrayanlara inat, aşuremizi kaynatacağız, tadından yenmeyecek.” diye yanıt vermişti.

Yavuz ile Hakan Şükür arasındaki diyalog sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Tartışmaya ünlü gastronomi uzmanı Vedat Milor da dahil oldu.

Milor, Yavuz’un paylaşımına işaret ederek, “Aşureye çok şey katılır, bu yönüyle birleştiricidir. Anlamlı bir gelenektir. Ancak çok şey katılması HER ŞEYİN katılacağı manasına gelmez” yorumunda bulundu.

Milor’un mesajı FETÖ’cüleri koro halinde hoplattı.

FETÖ’cü Hakan Şükür Milor için “İşin uzmanı tadını bildiği ŞEYİ yazarak faşist bir şekilde yıllarca içinde biriktirdiğini kusmuş. Bu gibilere de bi şeyinizde boğulun diyecek olanlarda olur inşallah bir gün” ifadelerini kullandı.

FETÖ firarisi Tuncay Opçin de Milor için, “Biz dini bir grubuz. Vedat Milor’un muhalefeti dine. Dinimizden vazgeçmediğimiz müddetçe bize bakışı olumlu olmaz. Vedat Milor’ün popüler bir figür olarak bize olumlu bakması çok mu önemli? Bence hiçbir önemi yok. Doğru bildiğin yolda yalnız da yürünür” ifadelerini kullandı.

Vedat Milor, sosyal medyada kendisini “anti demokratik” ilan eden linç korosuna Twitter hesabından böyle yanıt verdi:

Vedat Milor’un aşure tarifi FETÖ’cüleri çıldırttı

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler