,
#Maaş Zammı

Vali ve kaymakamların maaşı artacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakam ve valilerin maaşlarının artacağını açıkladı

Vali ve kaymakamların maaşı artacak

Kabine toplantısı sonrasında ek göstergelerin detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan mülki idare amirlerinin maaşlarına da değindi.

Erdoğan yaptığı açıklamada, Mülki idare amirlerinin maaşlarının da yükseltileceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamaısnda tam olarak şunları söyledi

"Mülki idare amirleri başta olmak üzere yaptıkları işle özlük hakları arasında açılan makasla ilgili bir iyileştirmeyi de bu kapsamda gerçekleştireceğiz."

Mülki idare amirlerine uzun bir süredir söz verilen düzenleme bu sayede hayata geçecek.

Gazetememur.com olarak şu hususa dikkat çekmek istiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 ve 2019 yılı 10 Ocak İdareciler günü konuşmasında bu konudaki hassasiyetini dile getirmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 2018 YILI KONUŞMASI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan davet edilen Mülki İdare Amirlerine bu konudaki çalışmanın 2019 yılında sonuçlanacağını şu sözleri ile aktarmıştı.

 “Bir özeleştiri olarak şunu ifade etmek istiyorum. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi bizim hükûmetlerimiz döneminde de maalesef kulisi, lobisi güçlü olan, sesi çok çıkan kesimlerin ilave birtakım haklar aldığı, diğerlerinin bundan mahrum kaldığı olmuştur. Kaymakamlarımızın da bu bakımdan bir mahzunlukları olduğunu biliyorum. Hiçbir kaymakamımızın emri altında çalışanlardan daha düşük maaş alıyor olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda bir çalışmanın yapılarak tüm meslek grupları açısından hakkaniyete dayalı bir ücret dengesinin en geç 2019 yılında kurulacağına inanıyorum.”

Gazetememur Notu: 5 yıllık bekar bir kaymakam 14 bin 500 lira, Vali ise 22 bin lira maaş almaktadır.

 

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler