,

Uzmanlardan Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki: Son derece tehlikeli

Google'ın kişileri dolandırıcılıklara karşı uyarmayı amaçlayan yeni özelliği, gizlilik savunucularında endişeye neden oldu. Güvenlik uzmanları, telefon görüşmelerini bu şekilde dinlemenin "son derece tehlikeli" ve "dehşet verici" olduğuna dikkat çekti.

Uzmanlardan Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki: Son derece tehlikeli

Google'ın bir dizi yeni yapay zeka aracını duyurduğu I/O etkinliğinde, yapay zekayla kişilerin telefon görüşmelerini dinleyip dolandırıcılık girişimlerini saptamaya çalışacak yeni bir araç açıklandı.

Independent Türkçe'deki habere göre Google bu özelliğin de tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağını bildirmedi. Google telefon görüşmelerinin tüm dinleme ve analizinin o telefonda yapılacağını yani özel konuşmaların, sunucularına gönderilmeyeceğini vurguladı. Açıklamada, "Bu korumanın tamamı cihazda gerçekleşiyor, böylece sohbetiniz size özel kalıyor" dendi.

Ancak güvenlik uzmanları, telefon görüşmelerini bu şekilde dinlemenin "son derece tehlikeli" ve "dehşet verici" olduğunu söyledi. Aramalar cihazda kalsa bile yapay zekanın aramaları dinlemesini sağlamanın başka sorunlara yol açabileceği vurgulandı.

Mesajlaşma uygulaması Signal'in başkanı Meredith Whittaker da "Bu son derece tehlikeli" dedi.

İlişkili Haberler

Manşetler