,

Uzmanlar emekliye ikramiye ve ek zam detaylarını duyurdu

Emekliler için kritik günler içerisinden geçiliyor. Emekliye 100. yıl bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Ek zam haberleri için gözler TBMM'nin açılmasını bekliyor.

Uzmanlar emekliye ikramiye ve ek zam detaylarını duyurdu

Emekliler, ekonomik krizin etkisi altındaki kesimlerin başında geliyor ve emeklilerin bayram öncesinde zam beklentileri hala devam ediyor. CNN TÜRK'e konuşan Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, emeklilerin heyecanla beklediği zam kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Develi, emekliye 100. yıl ikramiyesi mi geliyor? sorusuna, 'Emekliler enflasyon karşısında geliri azalan ciddi bir kesim ve bunların desteklenmesi lazım. Bayram ikramiyesinde beşli rakam konuşulur ama Meclis açıldığında daha fazla detayları görmüş olacağız." dedi. SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise, "Emekliye ek zam ne olur? sorusuna ise, "Şuan içinde bulunduğumuz itibariyle yüzde 19.44'lük bir zam şuan  cepte gibi durabilir." dedi.

Emeklilere Bayram İkramiyesi: Üçüncü ikramiye hazırlığı

Milyonlarca vatandaşın beklediği emekli maaşı zammı yanı sıra, bayramlarda ödenen emekliye bayram ikramiyeleri gündemde. Sabah gazetesinin haberine göre, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle ekstra bir emekli bayram ikramiyesi ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanları çalışmalara başladı.

Emekliye Bayram İkramiyesi: 29 Ekim öncesi bekleniyor

Emeklilere yönelik bir bayram ikramiyesi müjdesi yaklaşıyor. İlk aşamada 5 bin lira olarak belirlenen ikramiye miktarı üzerindeki çalışmalar tamamlanmak üzere. Detaylı açıklamanın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Emekliye Ara Zam Geliyor: İşte detaylar

Emeklilere yönelik önemli gelişmeler yakından takip edilmeye devam ederken. Önümüzdeki ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon farklarını almış olacak ve memur emeklileri toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkıyla desteklenecek. Ayrıca, ara zam formülleri de masada. Bu iyileştirmenin ne zaman yapılacağı da merak konusu.

Emeklilere Bayram İkramiyesi ve Ara Zam Geliyor: Detaylar yakında

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bahsedilen iyileştirme çalışmaları devam ederken, ekim ayının gelmesiyle birlikte emekliye ara ara zam konusu TBMM'nin açılması ile gündeme gelecek. Emeklilere yönelik bu önemli gelişmelere içeriklerimizde yer vereceğiz.

İlişkili Haberler

Manşetler