,

Ümit Özdağ'dan 'pazarlıklar devam ediyor' açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP ile yürütülen mutabakat görüşmelerinin henüz sonuçlanmadığını, akşam saatlerinde Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacağını açıkladı.

Ümit Özdağ'dan 'pazarlıklar devam ediyor' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yaklaşık 2.8 milyon oy alan Sinan Oğan, ikinci turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklaması gündeme bomba düştü.

Oğan’ı aday gösteren ATA İttifakı’nın kurucu bileşenlerinden Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır” dedi.

Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile anlaştığını açıklaması bekleniyordu

İkinci tur seçimlerinde ATA İttifakı dağılırken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ dün Ankara'da Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşme sonrasında bir mutabakat metnini Kılıçdaroğluna sunduğunu söyleyen Özdağ, bu metnin imzalanmasını talep ediyor.

Ümit Özdağ'ın İkinci turda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi bekleniyor.

Özdağ bugün saat 13:00'te düzenlediği basın toplantısında ise imalı olarak Ak Parti'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.

Özdağ bugün saat 13:00'te yaptığı açıklamada şunları söyledi:

– Yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bu akşam Sayın Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız.

– İmzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu görüşmeleri bu akşam gerçekleştireceğiz inşallah.

-  Şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00’da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler