,

Uğruna CBK değiştirilen rektör bir dönem daha görev yapacak

Uğruna kararname değiştirilen rektör Yusuf Tekin'in görev süresi bir dönem daha uzatıldı

Uğruna CBK değiştirilen rektör bir dönem daha görev yapacak

2018 yılında, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile “Rektörlük için üç yıl profesörlük yapmış olmak” şartının kaldırılmasının ardından ilk rektör ataması gerçekleşti. Ankara Hacı Bayram Üniversitesi'ne, henüz bir ay önce profesör olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eski Müsteşarı Yusuf Tekin atandı.

Bu atama sonrasında, Rektörlük şartlarının Yusuf Tekin için değiştirildiği belirtilmiştir. Tekin'in Rektör olarak atanması sonrasında, Rektörlük atama şartları eski haline getirilmişti.

İşte 2018 yılında ilk defa atanan ve 4 yıllık görev süresini tamamlayan rektör Yusuf Tekin, 15 Eylül 2022 tarihi itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir dönem daha Ankara Hacı Bayram Üniversitesi'ne atanmıştır.

Doç. Dr. Yusuf Tekin’in Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevi 24 Temmuz 2018 tarihinde sona ermiş , Üç gün sonra, 27 Temmuz 2018 tarihli Resmî Gazetede, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünün akademik personel kadro ilânı yayınlanmıştır. İlân edilen profesörlük kadrosu çin aranan şart olan "“Parlomentolar, Meşrutiyet ve Osmanlı son dönemi demokrasi tartışmaları konusunda çalışmalar yapmış olmak” ibaresi de Yusuf Tekin’in önceki çalışma alanıydı. Bu kadronun Yusuf Tekin için ilân edildiği anlaşılmaktadır. Tekin 1 ay içinde profesör olup, sonrasında Rektörlüğe atanmıştı

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler