,
#Enflasyon farkı #Maaş Zammı

TİGEM’de genel müdürden yöneticilere makam aracı kıyağı!

TİGEM’de çalışanlara ve yöneticilere sessiz sedasız makam aracı kıyağı çekildiği ortaya çıktı.

TİGEM’de genel müdürden yöneticilere makam aracı kıyağı!

TİGEM’de makam aracı saltanatı! Genel Müdür yardımcısından tutun da özel kalem müdürüne kadar herkesin altına makam aracı çekildi. 1.5 milyar lira borucu bulunan kurumda araç saltanatında hiçbir sınır tanınamayan Genel Müdür Hasan Gezginç, yönetim kurulu üyesine, genel müdür yardımcılarına, özel kalem müdürüne ve Sayıştay denetçilerine birer makam aracı tahsis ederek kıyak geçti. TİGEM tarihinde bugüne kadar böyle bir uygulama olmadığı halde özel kalem müdürüne bile makam aracı tahsis edilmesi giderayak TİGEM kaynaklarının nasıl hoyratça kullanıldığını gözler önüne serdi.

TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç, Cumhurbaşkanı tarafından ataması yapılmayan Genel Müdür Yardımcılarını, Teftiş Kurulu Başkanını ve özel kalem müdürünü makam aracı ile ödüllendirdi. TİGEM’de bugüne kadar Genel Müdür Yardımcıları, Teftiş Kurulu Başkanı ve özel kalem müdürüne yönelik makam aracı uygulaması bulunmazken, Gezginç’in keyfi bir kararla TİGEM’in bütçesinden makam aracı kiralayarak kendi döneminde ataması yapılan üst düzey yöneticilere makam aracı kıyağı geçmesi dikkat çekti.

KARARNAMESİ YAYINLANMAYAN GENEL MÜDÜR YARDIMCILARINA MAKAM ARACI

Türkiye’nin damızlık hayvan ve sertifikalı tohum üretiminde önemli bir görevi bulunan TİGEM’in kaynaklarının hoyratça kullanılması tepkilere neden olurken, Genel Müdür Hasan Gezginç’in bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı tarafından ataması yapılan Genel Müdür Yardımcılarına bile verilmeyen makam aracının, kendi döneminde atanan ancak Cumhurbaşkanlığı tarafından ataması yapılmayan Genel Müdür Yardımcılarına makam aracı kıyağı geçmesi, TİGEM’in kaynaklarının nasıl hoyratça kullanıldığını gözler önüne serdi.

TARIM BAKANLIĞINDA GENEL MÜDÜR YARDIMCILARINA MAKAM ARACI VERİLMEZKEN TİGEM’DE VERİLDİ!

Tarım ve Orman Bakanlığında genel müdür yardımcılarına makam aracı tahsis edilmezken, TİGEM’de görevlendirme ile ataması yapılan genel müdür yardımcılarına makam aracı tahsis edilmesi makam aracı saltanın hangi boyutlara geldiğini gösteriyor.

YÖNETİM KURULU ÜYESİNE DE MAKAM ARACI VERİLDİ!

TİGEM Yönetim Kurulunda Genel Müdür Hasan Gezginç ile birlikte Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Yener Yıldırım ve Uşak eski milletvekili Nuri Uslu bulunuyor. Gezginç’in yönetim kurulu üyesi Uşak eski milletvekili Nuri Uslu’nun altına da bir makam aracı tahsis etmesi dikkat çekti.

SAYIŞTAY DENETÇİLERİNİN DE KULLANIMINA BİR MAKAM ARACI TAHSİS EDİLDİ!

TİGEM’de makam aracı sadece yöneticilerle sınırlı kalmazken, kurumu denetleyen Sayıştay denetçilerinin de kullanımına bir araç tahsis edildi.

milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler