,

Tabiplere 15 bin lira garanti maaş düşünülüyor

Sağlık Bakanı Dr.Fahretin KOCA'nın geçen gün müjdesini verdiği ve çok yakında gerçekleşecek dediği zam hususunda kulis bilgileri gelmeye başladı.

Tabiplere 15 bin lira garanti maaş düşünülüyor

sağlık personeli Kasım ayından bu yana zam bekleniyor. Bütçe görüşmeleri öncesinde TBMM Genel Kuruluna gelen ve emekli hekimlerin maaşlarını artıran düzenleme, genel kamu personeli maaş dengesi nedeniyle rafa kaldırılmıştı.

Ancak geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personelin özlük haklarında düzenleme yapılacağının müjdesini verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca eğer görevden alınmazsa, uzman hekimler maaş ve sabit ödeme olarak 22 bin lira garanti gelir düşünülüyor. Performans ise ekstra olarak verilecek. 

Pratisyen tabiplere 15 bin lira maaş öngörülüyor. 

Tabip dışı personelin ise sabit ek ödemelerine % 20 zam planlanıyor.

Ayrıca :

* Doktorların emekli maaşında artış yapılarak, emekli hakim/albay seviyesinde emekli maaşı almaları öngörülüyor. 

Bir diğer düzenleme ise ek göstergelere yönelik olacak. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı gibi Sağlık Bakanlığının teşkilat kanununa hüküm koyarak Sağlık Lisansiyelerine 3600 ek gösterge, Tabiplere 4800 ek gösterge vermesi bekleniyor. Tüm bu düzenlemelerin 14 Mart'ta Cumhurbaşkanlığındaki törende Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN tarafından açıklanması düşünülüyor.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler