,

Sözleşmeliye kadrodan yine haber yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada sözleşmeliye kadro meselesi yine yer almadı

Sözleşmeliye kadrodan yine haber yok

Bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı yapıldı. TRT başta olmak üzere bir çok haber kanalı sözleşmeliye kadro meselesinin ele alınacağını açıkladı.

Ancak, kabine gündemine dair açıklamalar genel olarak sadece gazetecilerin beklentilerini ifade etmektedir. Pazartesi günü yapılan kabine toplantısında da bu beklenti haberi net olarak görülmüştür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir çok konuya temas etmesine rağmen sözleşmeliye kadro çalışmaları için hiçbir açıklama yapmamıştır. Sözleşmeliye kadro konusunun bu kabine toplantısında ele alınmamış olması ihtimal dahilindedir. Bu kabine toplantısından bir haber alamayan Sözleşmeli personelin bir sonraki kabine toplantısını beklemesi gerekmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro meselesi için şu açıklamaları yapmıştı:

5 Ekim: "Kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerini tek tipe indireceğiz. Kamu görevlilerinin tüm haklarını onlara vereceğiz ve kadro tahsis edeceğiz. Bu çalışmayı tahmin ediyorum ki bu ay sonunda bitireceğiz. "

17 Eylül: Bakan Bilgin, "Sözleşmeli personele kadro verilmesiyle ilgili son durum nedir?" sorusu üzerine ise, "O çalışmamız bitti diyebilirim. Üzerinde son bir çalışma yapıp, Bakanlar Kurulunda Sayın Cumhurbaşkanı'mızla paylaştıktan sonra tahmin ediyorum kısa süre içerisinde uygulamaya geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler